Οι πρώτες τέσσερις από τις επτά πληγές του Φαραώ!!!

Τι έφταιξε και φτάσαμε ως εδώ;

Λάζαρος Ελευθεριάδης

Τέσσερις από τίς επτά πληγές του Φαραώ. Η πρώτη είναι η πρόθεση της κυβέρνησης, όπως διαρρέεται από το υπουργείο Οικονομικών, να συμπεριλάβει στο "κούρεμα" των ομολόγων και τους απλούς ιδιώτες επενδυτές είναι η “επιλογή” πέρα από.....
κάθε λογική πολιτική πρακτική.

Οι πολίτες αυτοί δεν έβγαλαν τα χρήματα τους στην Ελβετία ή σε άλλους “ασφαλείς” προορισμούς. Δεν τα τοποθέτησαν σε προϊόντα ιδιωτικών χρηματοπιστωτικών οργανισμών, προσδοκώντας ανάλογες υπεραποδόσεις.

Δάνεισαν το ελληνικό κράτος
από τις αποταμιεύσεις τους έναντι χαμηλού επιτοκίου, θεωρώντας την επένδυσή τους ασφαλή. Πίστεψαν στην διαβεβαίωση την οποίαν τους παρείχε το Ελληνικό Δημόσιο, ότι το κεφάλαιο τους θα είναι εγγυημένο και ασφαλές, αντί να καταθέσουν τα χρήματα σε κάποια ιδιωτική τράπεζα, τα εμπιστεύτηκαν στο ελληνικό δημόσιο για να καλύψει αυτό τις ανάγκες του.

Τα χρήματα αυτά για τους απλούς ιδιώτες επενδυτές είναι ότι ακριβώς και μία τραπεζική κατάθεση.

Και σε “ανταπόδοση” αυτής της εμπιστοσύνης, έρχεται σήμερα η Ελλάδα δια του αρμοδίου υπουργού οικονομίας και Α΄ Αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ε. Βενιζέλου, και τους παίρνει τα μισά (ένεκα κουρέματος 50% των ομολόγων, τα οποία διαθέτουν ιδιώτες ονομαστικής αξίας πάνω απο 100.000 ευρώ).

Σε αυτούς όμως, δε θα δοθεί οικονομική βοήθεια για να αντισταθμίσουν τις απώλειες τους όπως θα γίνει με τις ιδιωτικές τράπεζες που θα πάρουν "ζεστό" χρήμα (περίπου 45 δις), από τη νέα, υπό υπογραφή, δανειακή σύμβαση.

Με αυτόν τον τρόπο, οι απλοί ιδιώτες επενδυτές, και όχι οι τοκογλύφοι, θα είναι τελικώς οι μόνοι απολύτως χαμένοι από το κούρεμα του 50% του Ελληνικού Δημόσιου χρέους, όπως και τα Ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων.

Από εκεί που ξεκινήσαμε να κατηγορούμε και να καταγγέλουμε, τους κερδοσκόπους-τοκογλύφους πιστωτές μας, καταντήσαμε να τα “παίρνουμε” από αυτούς οι οποίοι λειτούργησαν υγειώς ώς αποταμιευτές, και απο την "ανταποδοτική" αποταμίευση των Ασφαλιστικών Ταμείων των Ελλήνων εργαζομένων.

Η απόφαση να "κουρευτούν" και τα ομόλογα των απλών ιδιωτών πολιτών μαζύ με αυτά των Ασφαλιστικών Ταμείων είναι παράλογη, κατάφορα άδικη και καταρρίπτει και τα όποια εναπομείναντα ίχνη αξιοπιστίας της Ελλάδας.

Πως θα καλέσει ο υπουργός οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος, τους ιδιώτες “έντιμους” κεφαλαιούχους να επαναπατρίσουν τα κεφάλαια που έβγαλαν στο εξωτερικό;

Ποιοί θα τον εμπιστευτούν, όταν οι “πονηροί”, θα έχουν σώσει τα χρήματά τους βγάζοντας τα εκτός Ελλάδος σε αντίθεση με αυτούς που τα κράτησαν εντός και τους πήραν τα μισά;

Έχει στ` αλήθεια αναλογιστεί ο κ. Βενιζέλος το βάρος τέτοιων αποφάσεων για την πολιτική του αξιοπιστία και όχι μόνον;

Δεύτερη πληγή, αποτελεί η ατυχής και άστοχη δήλωση του υπουργού υγείας και πιθανού δελφίνου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδου ότι αν κάποιος πειράξει τον Γ. Παπανδρέου θα προκαλέσει “μακελειό” στο
Keywords
Τυχαία Θέματα