Ολες οι απαντησεις που θελετε για την κανναβη

1.Προς τί όλος ο ντόρος για την κάνναβη ; Τι στο καλό είναι ; Πού μας χρησιμεύει και ποιά τα παράγωγά της ;

Σίγουρα η κάνναβη δεν είναι, ούτε ποτέ πρόκειται να γίνει, ένα άγνωστο κομμάτι της πλούσιας ελληνικής χλωρίδας.Πασίγνωστη από τα αρχαία χρόνια, το φυτό αυτό μπορεί να μας προμηθεύσει με βασικά είδη (πρώτης ή μη) ανάγκης και παράλληλα λειτουργεί πολύ καλά σαν...
φάρμακο.

Από το θυληκό φυτό της κάνναβης παράγονται τα άνθη της τα οποία με ανακάτεμα με μερικά από τα πιο περιεκτικά, σε ρητίνη, φύλλα φτιάχνουν την μαριχουάνα, την αιτία όλου του ντόρου για το θέμα.
Το φυτό της κάνναβης παράγει επίσης 3 σημαντικά προϊόντα : σπόρους, πολτό και φάρμακο.

Ο πολτός χρησιμοποιείται ως καύσιμο και για την κατασκευή χαρτιού.Ο σπόρος είναι ιδανικός σαν ανθρώπινη και ζωϊκή τροφή.Το λάδι από τους σπόρους μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για μπογιές και βερνίκια.Το φάρμακο, που προέρχεται από την ρητίνη των λουλουδιών και των φύλων του φυτού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αρκετούς λόγους.

Πολλές από τις παραπάνω εφαρμογές καλύπτει μια ποικιλία, η cannabis sativa ή αλλιώς κλωστοϋφαντουργική κάνναβη.Η ποικιλία αυτή από ένα συγκεκριμένο γεωγραφικό ύψος και πάνω δεν παράγει καθόλου THC.Η cannabis indica περιέχει αυτή την ουσία, η οποία βρίσκει κυρίως φαρμακευτικές χρήσεις.

1.1 Με ποιον τρόπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τροφή ;

Ο κανναβόσπορος είναι μια υψηλή πηγή πρωτεϊνης και σημαντικών λιπαρών.Η πρωτεϊνη αυτή μοιάζει υπερβολικά σε μία που βρίσκεται στο ανθρώπινο αίμα.Είναι υπερβολικά εύκολο να το καταπιεί κάποιος και σε πολλούς ασθενείς με προβλήματα κατάπωσης, δίνεται ως τροφή από τους γιατρούς.Κάποτε ο σπόρος ονομαζόταν "εδεστίνη" και οι επιστήμονες το χρησιμοποιούσαν ως το μοντέλο φυτικής πρωτεϊνης.Η πρωτεϊνη αυτή δεν παράγεται στην ίδια ποσότητα με αυτή που παράγει η σόγια, αλλά είναι όμως υψηλότερης ποιότητας.

Το λάδι επίσης που παράγεται από τον κανναβόσπορο περιέχει βασικά λιπαρά οξέα.Μάλιστα είναι ο μοναδικός σπόρος που περιέχει αυτά τα σημαντικά λίπη και παράλληλα ελάχιστα μη-κορεσμένα λίπη.Σαν προσθήκη τροφής, αυτά τα έλαια μειώνουν το κίνδυνο καρδιακής προσβολής.


Ξέρεις ότι : Τα πουλιά, εξαιτίας του υψηλού ποσοστού σε πρωτεϊνες, ζουν αρκετά περισσότερο αν τρέφονται με κανναβόσπορο (κανναβούρι) ?

1.2 Με ποιον τρόπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ύφασμα ;

Ο μίσχος (κοτσάνι) του φυτού έχει δύο μέρη.Την ίνα και τον πολτό.Η ίνα της κάνναβης μπορεί να μετατραπεί σχεδόν σε κάθε είδους ύφασμα.Είναι πολύ ανθεκτική.Τα πιο γερά ρούχα ήταν φτιαγμένα από κάνναβη για αυτό τον σκοπό.Συγκρινόμενη με άλλες φυσικές ίνες, η κάνναβη είναι η πιο ιδανική για μεγάλο αριθμό εφαρμογών.
Η κάνναβη παράγει το πιο δυνατό ύφασμα, το λεγόμενο "κανβά".Ο κανβάς χρησιμοποιήθηκε στα πανιά των πλοίων αφού ήταν το μονάδικο ύφασμα που δεν σάπιζε από την αλμύρα της θάλασσας.Το 80% των υλών που χρησιμοποιούσε η ανθρωπότητα για να κατασκευά
Keywords
Αναζητήσεις
κανναβοσπορος, κανναβόσπορος
Τυχαία Θέματα