Ολλανδία: "Στηρίζουμε την Ελλάδα για να πάρουμε πίσω τα χρήματα που της έχουμε δανείσει"

Το Αμστερνταμ δεν επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του προς την ολλανδόφωνη εφημερίδα του Βελγίου «De Morgen» ο αντιπρόεδρος της ολλανδικής κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Yποθέσεων Μ. Βερχάγκεν, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις ανησυχίες που....
προκλήθηκαν από χθεσινές δηλώσεις Ολλανδών ιθυνόντων.
Ο Βερχάγκεν υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία, καθώς, όπως είπε,
«διαφορετικά δεν πρόκειται να πάρουμε πίσω τα χρήματα που έχουμε δανείσει στην Ελλάδα». «Δεν πρέπει να αφεθούμε να παρασυρθούμε από την δυσφορία που μας προκαλεί το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της», πρόσθεσε.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται επίσης στο σημερινό φύλλο της επίσης ολλανδόφωνης «De Standaard», ο αντιπρόεδρος της ολλανδικής κυβέρνησης διευκρινίζει ότι στόχος των προτάσεων της ολλανδικής κυβέρνησης «δεν είναι να διώξουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη, αλλά να διασφαλίσουμε ότι τηρείται η δημοσιονομική πειθαρχία, ότι δηλαδή μπαίνει μια τάξη στα δημόσια οικονομικά». «Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται ώστε να αποκτήσουμε εκ νέου σταθερότητα στην ευρωζώνη», επισήμανε.

Ερωτηθείς σχετικά με δηλώσεις του πρώην Επιτρόπου Φ. Μπολκενστάϊν, που συνηγορεί υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αρκέστηκε να πει ότι πρόκειται για έναν πρώην πολιτικό, «ο οποίος δεν διαδραματίζει κανένα ρόλο στην χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής».

Από την πλευρά του, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, ξεκαθάρισε ότι η έξοδος από την Ευρωζώνη των χωρών που δεν σέβονται το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας θα πρέπει να είναι «η ύστατη κύρωση».

Αναφερόμενος στις προτάσεις της ολλανδικής κυβέρνησης σε περίπτωση μη σεβασμού του Συμφώνου Σταθερότητας, ο Ρούτε διευκρίνισε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ότι οι προτάσεις αυτές «είναι μακροπρόθεσμες και δεν αφορούν την Ελλάδα», αλλά απευθύνονται στις χώρες οι οποίες στο μέλλον δεν θα εκπληρώνουν τις απαιτήσεις.

Συμπλήρωσε επίσης ότι αν «η Ελλάδα έπεφτε», αυτό θα είχε συνέπειες και για την Ολλανδία. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η έξοδος της Ελλάδας από τη ευρωζώνη δεν είναι δυνατή, «διότι ήδη έχουμε ήδη πάει πολύ μακριά».

Ο Μαρκ Ρούτε είχε ζητήσει την Τετάρτη τη δημιουργία μιας θέσης Ευρωπαίου Επιτρόπου υπεύθυνου για την εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας, κυρίως μέσω κυρώσεων.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα