Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά - Westerwelle

Θετικά αντιμετώπισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Guido Westerwelle την θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατία Αντώνη Σαμαρά για την προώθηση μέτρων ανάκαμψης της οικονομίας που θα επιτρέψουν και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.
Στην συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες, ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών έμμεινε σταθερές στις γερμανικές θέσεις και τόνισε την ανάγκη δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ευρώπη αλλά παραδέχθηκε ότι για να.....
πετύχει μια τέτοια
προσπάθεια θα πρέπει να συνοδεύεται με πολιτικές που θα τονώσουν την ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Οικονομία. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη επίτευξης των στόχων της δημοσιονομικής προσαρμογής και του εμπλουτισμού της οικονομικής πολιτικής με μέτρα ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας.

Η συνάντηση διήρκεσε πάνω από μία ώρα και έγινε στο γραφείο του κ. Σαμαρά στη Βουλή. Από Ελληνικής πλευράς, συμμετείχε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Δήμας, όπως επίσης ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο αν. Τομεάρχης Οικονομίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Η συζήτηση που έγινε με αντικείμενο την ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή οικονομία ήταν εκτενής και επικεντρώθηκε στην πορεία υλοποίησης των ευρωπαϊκών αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου και 9ης Δεκεμβρίου. Δηλαδή, στην ανταλλαγή των ομολόγων και το κούρεμα, το νέο δάνειο αλλα και το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο που προωθείται.

Εκτενής συζήτηση έγινε και για θέματα ευρύτερου και διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή που αφορούν στο Ιράν, στην Τουρκία και στο Αραβικό μέτωπο.

http://briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα