Ολονύκτιο θρίλερ για την εκταμίευση της δόσης του ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι αποδεσμεύει την πέμπτη δόση του δανείου του για την Ελλάδα, ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το ΔΝΤ ανέφερε σε ανακοινωθέν του ότι το διοικητικό του συμβούλιο ψήφισε υπέρ του να τεθεί το ποσό αυτό στην διάθεση της Αθήνας,
στο πλαίσιο του δανείου ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ το οποίο είχε συμφωνηθεί τον Μάιο του.....
2010.
Πρόκειται για τη συμμετοχή του Ταμείου στη χορήγηση της πέμπτης δόσης από τα 110 δισ. ευρώ που αποτελούν το πρώτο πακέτο στήριξης. Στο σύνολό της η δόση ανέρχεται στα 12 δισ. ευρώ και στο μεγαλύτερο μέρος της καλύπτεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η νέα πρόεδρος του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αναφέρθηκε με δηλώσεις της στα «σημαντικά αποτελέσματα του προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα», τόνισε ωστόσο ότι είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν οι διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία της χώρας.

Ωστόσο, η τελική απόφαση του ΔΝΤ εκτυλίχθηκε σε «θρίλερ» καθώς όπως προέκυψε, ένα απλήρωτο χρέος του δήμου Λιοσίων που ανέρχεται στα 4 εκατ. ευρώ ανάγκασε το ΔΝΤ να ζητήσει εξηγήσεις από το υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα