ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΗΨΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Συντρόφισσες και σύντροφοι, όσες και όσοι είμαστε σήμερα εδώ, είναι γιατί είμαστε συνδημιουργοί μιας Ελλάδας που αλλάζει σε κάθε τομέα. Ξαναγεννιέται σε κάθε πεδίο. Είναι γιατί είμαστε συμμέτοχοι στη μεγαλύτερη προσπάθεια αλλαγής που έχει γίνει σε αυτή τη χώρα. Όσες και όσοι είμαστε σήμερα εδώ, ήρθαμε επειδή πριν από 37 χρόνια, σαν σήμερα, ξεκίνησε από τον Ανδρέα Παπανδρέου η πορεία της κοινωνίας μας προς την ελευθερία και τη δικαιοσύνη. Προς
την ανεξαρτησία και την πραγματική Δημοκρατία.

Ξεκίνησε η πορεία μας για τη δημιουργία της Ελλάδας των Ελλήνων. Αυτό είναι το πολιτικό μας DNA. Κανείς δεν μπορεί να το διαγράψει. Είμαστε σήμερα εδώ, για να .....
τιμήσουμε τους ιδρυτές μας. Αυτούς που έφυγαν, αλλά είναι πάντα στις σκέψεις μας και στις καρδιές μας. Και αυτούς που είναι σήμερα μαζί μας. Και τιμούμε την ιστορία μας, έχοντας κάνει όλοι μια σημαντική επιλογή: να παλέψουμε, όπως πάλεψαν και οι ιδρυτές μας, για την Ελλάδα.

Να συνδιαμορφώσουμε το αύριο της χώρας, πιστοί στις αξίες και στα οράματα της 3ης του Σεπτέμβρη. Έχουμε κάνει, σύντροφοι, την επιλογή μας, να είμαστε στην πολιτική κόντρα με τα ρεύματα των καιρών και τις επιδιώξεις αυτών που θέλουν να την απαξιώνουν και να την υπονομεύουν. Να παλέψουμε, ο καθένας με τις δυνάμεις του και όλοι μαζί, με τη δύναμη του Κινήματός μας, γιατί ξέρουμε ότι ο ρόλος της πολιτικής και των ανθρώπων της είναι η μόνη επιλογή για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας και στις αγωνίες των ανθρώπων.

Η πολιτική είναι ο δρόμος, συντρόφισσες και σύντροφοι. Κάθε άλλος δρόμος είναι για να εξυπηρετεί μόνο τους ισχυρούς και τους βολεμένους. Όλους αυτούς, που δεν θέλουν στην πραγματικότητα να αλλάξει τίποτα στη χώρα, ενώ πρέπει να τα αλλάξουμε όλα:

Διαφθορά, φοροδιαφυγή, σπατάλη, φέουδα, προνόμια, κλεπτοκρατία, γραφειοκρατία, αναποτελεσματικότητα. Όλα αυτά πρέπει να τα γκρεμίσουμε σε μια μέρα, αν είναι δυνατόν.

Σήμερα, η Ελλάδα, με τον Γιώργο Παπανδρέου μπροστά και όλους εμάς, κάνει μια υπερπροσπάθεια για να επιβιώσει, να βγει από την κρίση, να ξαναμπούμε στο δρόμο της καθημερινής δημιουργίας, της ανάπτυξης, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να φτιάχνουν τη ζωή τους χωρίς να φοβούνται το αύριο, με αξιοπρέπεια, με κανόνες, αλλά και με ανθρωπιά.

Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να πάψουμε να μιλάμε μόνο για μέτρα. Να μιλήσουμε για ένα πολιτικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, να πάρουμε πρωτοβουλίες για μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, για να ξεπεράσει την κρίση.

Να ανατρέψουμε τις εγγενείς αδυναμίες και τις παθογένειες. Να σταματήσουμε να παράγουμε ελλείμματα. Αυτά είναι τα ζητήματα που αφορούν στο παρόν και το μέλλον της χώρας. Στην αξιοπρέπεια και την περηφάνια των Ελλήνων. Για να κοιτάξουμε στα μάτια τον Ελληνικό λαό και να του πούμε ξανά, «πάμε μαζί». Υπάρχει προοδευτική πρόταση για τη μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται να γίνει.

Το ΠΑΣΟΚ, με την ευρωπαϊκή του πολιτική και τις πρωτοβουλίες του σε διεθνές επίπεδο, έ
Keywords
Τυχαία Θέματα