Όπισθεν ολοταχώς για τις αποδείξεις....

Όπισθεν ολοταχώς κάνει το υπουργείο Οικονομικών στο φλέγον θέμα των αποδείξεων. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνιζαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης και μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκληθήκαν ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού των απαιτούμενων αποδείξεων που φτάνει έως και στο 60% του δηλωθέντος εισοδήματος δεν θα ισχύσει αναδρομικά από φέτος αλλά από το 2012.
Ουσιαστικά με.....
αυτόν τον τρόπο επιχειρείται να κατευναστούν οι φορολογούμενοι για την οργή που τους προκάλεσε ο αιφνιδιασμός με το θέμα των αποδείξεων. Σημειώνεται ότι χθες ο υπουργός οικονομικών είχε
πει μέσω παραδειγμάτων ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν αποδείξεις αξίας έως και του 60% του εισοδήματος προκειμένου να αποφύγουν επιπλέον φορολόγηση.


Όλες οι δαπάνες που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι θα μετρούν για την εφορία προκειμένου να οικοδομηθεί η απαιτούμενη αξία των αποδείξεων.
Αυτό διευκρίνισε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι χθεσινές του ανακοινώσεις περί απαιτούμενης αξίας αποδείξεων στο 50% έως 60% του εισοδήματος των φορολογούμενων.
Με την ανακοίνωση του ο υπουργός Οικονομικών ουσιαστικά αποκαλύπτει τη νέα φιλοσοφία της φορολογίας εισοδήματος που θα αποτυπωθεί στις διατάξεις του νομοσχεδίου για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα το οποίο αναμένεται να έρθει στη Βουλή στα τέλη Οκτωβρίου για να ψηφιστεί έως τα μέσα Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού, όλες οι δαπάνες που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι (όπως ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, ενοίκιο, δίδακτρα, κινητή τηλεφωνία, οικιακές υπηρεσίες, νομικές και ιατρικές υπηρεσίες, ταξίδια κλπ) θα λαμβάνονται υπόψη μαζί με τις σημερινές αναγνωριζόμενες δαπάνες με αποδείξεις (σούπερ μάρκετ καύσιμα ρούχα κλπ.) προκειμένου να οικοδομηθεί η ελάχιστη απαιτούμενη αξία αποδείξεων ως ποσοστό επί του εισοδήματος.

Όλες οι παραπάνω δαπάνες θα δηλώνονται στην εφορία με ηλεκτρονικό τρόπο είτε από την επιχείρηση ή τον επαγγελματία που παρέχει τις υπηρεσίες ή πουλά τα προϊόντα στους καταναλωτές ή από τον φορολογούμενο.

Οι δαπάνες που θα καταχωρίζονται ηλεκτρονικά θα πρέπει να τεκμηριώνονται με τα αντίστοιχα παραστατικά.

Θα πρέπει επίσης να δηλώνεται ηλεκτρονικά και να τεκμηριώνεται και το εισόδημα που τυχόν αποταμιεύεται . Σε περίπτωση μάλιστα που οι πολίτες εμφανίζουν υψηλότερες δαπάνες από τα εισοδήματά τους θα οφείλουν είτε να τις τεκμηριώνουν με μείωση των καταθέσεων ή με δανεισμό ή απλώς να...δέχονται έλεγχο για φοροδιαφυγή.


http://politicanea.blogspot.com/2Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα