ΟΤΑΝ Ο κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ “ΗΘΙΚΗ”...

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Στα όσα εύστοχα αναφέρει - όπως πάντοτε - το καλό ιστολόγιο “Χριστιανική Βιβλιογραφία”, για τη συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τη ΔΙΣ, θα αρκεστώ - επί του παρόντος - να ερωτήσω τούτο μόνον.

Το ρεπορτάζ του “Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ” καταγράφει την πληροφορία ότι ο λίαν επικίνδυνος υπουργός οικονομικών και.....
αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε τους Αγίους
Συνοδικούς ότι δεν θα μειώσει το μισθό των κληρικών επειδή το θέμα είναι “ηθικό”.

Ελπίζω να μην απεδόθησαν ορθά οι διαβεβαιώσεις του κ. Βενιζέλου. Θέλω να πιστεύω ότι περιορίστηκε να πει ότι η κυβέρνηση έχει συμβατική υποχρέωση να καταβάλλει το μισθό των ιερέων, επειδή αν είναι να βασιστούμε στην ηθική του ΠΑΣΟΚ και του κ. Βενιζέλου για να έχουμε σιγουριά ότι στους κληρικούς μας θα καταβάλλεται μισθοδοσία, τότε πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε σοβαρά. Πολύ σοβαρά. Πάρα πολύ σοβαρά.

Ο “κολλητός” του Ηρόστρατου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν μεσουρανούσε στο πολιτικό στερέωμα της πολιτικής ζωής της πατρίδας μας, το υπέρλαμπρο αστέρι της Μιμής Λιάνη - Παπανδρέου, κάνει καλά να μην πιάνει στο στόμα του τη λέξη ηθική.

Κάποιοι από μας, βλέπετε, “ηλικίαν έχουμε” και θυμόμαστε τα απίστευτα ρεζιλίκια της πατρίδας μας τη δεκαετία του 80 και του 90. Και θυμόμαστε επίσης ποιος ανέλαβε τον άχαρι ρόλο να δικαιολογεί τις αναισχυντίες και τους παλιμπαιδισμούς του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ας περιοριστεί ο κ. αντιπρόεδρος - με το Ναπολεόντιο σύνδρομο - να μας διαβεβαιώσει ότι η κατοχική κυβέρνηση του Μνημονίου δεν θα παραβεί την αδήριτη υποχρέωσή της να καταβάλλει τους μισθούς των ιερέων.

Θα μου πείτε - όπως άλλωστε αναφέρει το σχόλιο της “Χριστιανικής Βιβλιογραφίας” -, ακόμη και αν ο κ. Βενιζέλος έδωσε διαβεβαιώσεις ότι η κατοχική κυβέρνηση δεν θα μειώσει τους μισθούς των ιερέων ποιος τον πιστεύει;

Εγώ πάντως όχι, πατέρες και αδελφοί. Καλύτερα να σας δώσουν απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα αυτοί που δέχθηκαν τις διαβεβαιώσεις των Παπανδρέου, Ραγκούση και Δένδια για την “κάρτα του πολίτη”.

Θα επανέλθω, συν Θεώ, να αναλύσω την ουσία των δηλώσεων της συνάντησης του κ. Βενιζέλου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο και άλλους εκκλησιαστικούς και πολιτικούς παράγοντες.Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα