"Ότι πει ...η Άννα",λένε στο ΥΕΘΑ για τις αποσπάσεις-συνυπηρέτησης!

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ


“Είναι θέμα του υπουργείου Παιδείας”,επαναλαμβάνουν από χθες μονότονα και εκνευριστικά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε όποιον ρωτά τι θα γίνει τελικά με το θέμα των αποσπάσεων συνηπηρέτησης για εκπαιδευτικούς που....
έιναι σύζυγοι στρατιωτικών.

Σαφώς και είναι θέμα του υπουργείου Παιδείας,το οποίο όπως μας πληροφορούν εξαγριωμένοι πλέον στρατιωτικοί είναι…κλειστό δια το κοινό Πέμπτη,Παρασκευή και Δευτέρα!!! Όμως είναι δυνατόν στην παρούσα συγκυρία να τηρεί το ΥΕΘΑ
αυτή τη στάση του Πόντιου Πιλάτου;

Για να εξηγούμαστε. Ο κ.Μπεγλίτης θεωρείται εύστροφος πολιτικός. Δεν μπορεί να μην έχει κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος που έχει προκληθεί από τον ερασιτεχνισμό του υπουργείου Παιδείας, σε εκατοντάδες οικογένειες στρατιωτικών. Γνωρίζει πολύ καλά και ελπίζουμε ότι έχει κατανοήσει ότι τα νεύρα είναι πολύ τεντωμένα στις οικογένειες των στρατιωτικών εδώ και τουλάχιστον 20 μήνες,όταν και άρχισε να μειώνεται σταθερά το εισόδημά τους,μ΄ ότι αυτό συνεπάγεται.

Είναι επίσης αυτονόητο, ότι αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές οι στρατιωτικοί θα περίμεναν από την πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ, απόλυτη στήριξη σε θέματα όπως αυτό των αποσπάσεων αλλά και σ΄ οποιο άλλο ζήτημα θα μπορούσε να τους στηρίξει και να αντισταθμίσει έστω στο ελάχιστο τις οικονομικές απώλειες που έχουν υποστεί.

Η λογική “δεν φταίω εγώ,είναι άλλου θέμα”,δεν ταιριάζει στον κ.Μπεγλίτη.Αυτό που θα περίμεναν οι στρατιωτικοί θα ήταν μία δυναμική πρωτοβουλία από τον ΥΕΘΑ. Δεν αρκεί δηλαδή να λέμε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Άννα Διαμαντοπούλου,η οποία …τον διαβεβαίωσε ότι θα το κοιτάξει το θέμα! Θα έπρεπε ο κ.Μπεγλίτης να κάνει σαφές στη συνάδελφό του η οποία προφανώς και δεν έχει καταλάβει τι ζημιά έχει κάνει , ότι τη Τρίτη δεν περιμένει να “εξετάσει το θέμα”,αλλά να εγκρίνει όλες τις αποσπάσεις που πρέπει να εγκριθούν. Αυτό σημαίνει “καθαρίζω” ένα θέμα. Τα υπόλοιπα είναι φιλολογίες.

http://www.onalert.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα