Πάμε για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Δεν μπορεί φυσικά να περάσει απαρατήρητο το timing της έμμεσης παρέμβασης του Κάρολου Παπούλια στα δημόσια πράγματα. Λίγες ώρες μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στη διάρκεια του οποίου σημειώθηκε η πρώτη σοβαρή κρίση των κομμάτων που στηρίζουν τον Λουκά Παπαδήμο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον.....
πρωθυπουργό.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι την πρωτοβουλία για το τηλεφώνημα είχε ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος ζήτησε
από τον Λουκά Παπαδήμο να τον ενημερώσει για τις τρέχουσες εξελίξεις, στον απόηχο και της διάστασης απόψεων που καταγράφηκε στο υπουργικό συμβούλιο, οδηγώντας τον πρωθυπουργό στο να ζητήσει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. Για να ξεκαθαριστεί ο χρονικός ορίζοντας μέχρι τις εκλογές, καθώς και το περιεχόμενο του έργου της κυβέρνησής του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα έχουν οι συναντήσεις του Λουκά Παπαδήμου με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Καρατζαφέρη, είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρξει σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, αμέσως μετά τις γιορτές, υπό τον Κάρολο Παπούλια.

Και εκεί, να αποφασιστεί τελεσίδικα η πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα, με φόντο τη δύσκολη διαπραγμάτευση για το PSI, και την προοπτική διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.
http://www.statesmen.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα