Παπαδήμος: Δεν θα χρεοκοπήσουμε

«Η Ελλάδα δεν θα κάνει στάση πληρωμών». Την κατηγορηματική αυτή δήλωση έκανε ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος την Παρασκευή το βράδυ στο Ρόιτερς.

Και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα αναμένεται να ολοκληρώσει δύσκολες συνομιλίες για το χρέος με τους ιδιώτες πιστωτές μέσα
σε λίγες μέρες και τις διαπραγματεύσεις με την.......
Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας για μια νέα συμφωνία διάσωσης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «σημειώσαμε σημαντική πρόοδο κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων και ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες. Προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τις συνομιλίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία εντός των προσεχών ημερών».

Ο Λουκάς Παπαδήμος ήταν επίσης αισιόδοξος σχετικά με τις παράλληλες διαπραγματεύσεις με την τρόικας λέγοντας ότι συμφωνία αναμένεται σύντομα και για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούν σε αντάλλαγμα προκειμένου να χορηγήσουν ένα νέο πακέτο βοήθειας ύψους 130 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

«Ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί η συζήτηση με την τρόικα έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, το αργότερο. Ελπίζω νωρίτερα παρά αργότερα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Την πεποίθηση ότι «σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος σε τεχνικά, νομικά αλλά και σε άλλα ζητήματα» σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα» και την ανταλλαγή των ομολόγων (PSI), εξέφρασαν στελέχη του επιτελείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση του Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου και του κ. Βενιζέλου, με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα.

Τα ίδια στελέχη ανέφεραν ότι οι διαβουλεύσεις θα συνεχισθούν και σήμερα Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ χαρακτήριζαν τα πράγματα «πάρα πολύ πυκνά, δύσκολα και κρίσιμα», καθώς η διαβούλευση για το PSI συνδέεται με τη διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα και τη νέα δανειακή σύμβαση. Εξέφραζαν, πάντως, αισιοδοξία ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για τη χώρα.

dailynews24.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα