Παραμονή στο ξεπούλημα και την ύφεση συνιστούν κάποιοι Ελληνες οικονομολόγοι

Με μια Ελλάδα που δεν παράγει τίποτα...

Γράφει ο Αλ Καπόνε

«Η εγκατάλειψη του ευρώ θα ισοδυναμεί με εθνική καταστροφή για την Ελλάδα» προειδοποιούν ο νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης και ο καθηγητής οικονομικών του πανεπιστημίου Τufts Γιάννης Ιωαννίδης.

ΣΧΟΛΙΟ: ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΟ...
ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΧΤΙΖΩ ΠΥΡΓΟΥΣ... ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ.
ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ;

«Εάν η Ελλάδα εγκατέλειπε την Ευρωζώνη, το ουσιώδες ερώτημα δεν θα ήταν αν η νέα δραχμή θα υποτιμηθεί κατά 50% ή 70%, αλλά αν θα κατάφερνε ποτέ να γίνει ένα σύγχρονο κράτος, με ισότιμο ρόλο σε μία Ενωμένη Ευρώπη» επισημαίνουν.

ΣΧΟΛΙΟ: ENΩ ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ, ΜΕ ΤΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΝΕ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ

Σύμφωνα με τους δύο πανεπιστημιακούς, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν καταστροφική, τόσο για την ίδια την Ελλάδα, όσο και για την παγκόσμια οικονομία. «Πρώτα απ’ όλα θα πρόκειται για χρεοκοπία με κεφαλαίο ‘Χ’. Το σοκ που θα επιφέρει για τις ευρωπαϊκές οικονομίες θα είναι τεράστιο και η Ευρωζώνη πολύ δύσκολα θα το αντέξει».

ΣΧΟΛΙΟ: H EΥΡΩΖΩΝΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΣΠΡΩΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΙΖΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΝΑΝΑΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ. ΑΝ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΩΣ ΙΣΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΤΕ ΚΑΛΑΥΤΕΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΜΟΝΗ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ.

Απαντώντας οι δύο άνδρες στην ανάκαμψη της Αργεντινής μετά τη χρεοκοπία της πριν από 10 χρόνια, διαμηνύουν ότι οι συνθήκες τότε ήταν διαφορετικές από τις συνθήκες στην Ελλάδα σήμερα. «Η Αργεντινή πέρασε μεγάλη αναταραχή για χρόνια μετά τη χρεοκοπία της, είναι έτοιμη η Ελλάδα έτοιμη για κάτι τέτοιο, χωρίς μάλιστα ευρωπαϊκή βοήθεια;» διερωτώνται.

ΣΧΟΛΙΟ: ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ...

Καταλήγοντας, οι κ. Πισσαρίδης και Ιωαννίδης αναγνωρίζουν ότι το ευρώ είναι ένα ακριβό νόμισμα, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την Ευρωζώνη γενικότερα, και ζητούν πιο χαλαρή νομισματική πολιτική από την ΕΚΤ που θα προκαλούσε λίγο πληθωρισμό και υποτίμηση του νομίσματος, και επομένως θα ήταν πολύ καλύτερη επιλογή για τις δοκιμαζόμενες χώρες και όχι μόνο για την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΟ: ΔΙΑΦΩΝΩ ΤΕΛΕΙΩΣ. ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑΣ. ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ ΓΙΑ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα