Παράταση ζωής της κυβέρνησης ή εκλογές αύριο, ζητά ο Καρατζαφέρης

Την παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου για λίγους μήνες, υπό την προϋπόθεση της συμφωνίας και της Νέας Δημοκρατίας, πρότεινε ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού, Γιώργος Καρατζαφέρης, στο πλαίσιο συνεδρίασης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Καρατζαφέρης
ζήτησε τη ......
στήριξη και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, καθώς, όπως τόνισε, "οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ασχολούνται με τα εσωκομματικά τους, οι υπουργοί της ΝΔ απλώς παρακολουθούν και οι δικοί μας προσπαθούν να δείξουν κάποιο έργο" και πρότεινε "να συνεννοηθούμε για να λάβουμε μέτρα που να εξυπηρετούν την Ελλάδα και όχι την τρόικα, ειδάλλως, εκλογές τώρα".

Διευκρινίζοντας τη θέση του, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε πως καμία κυβέρνηση δεν προλαβαίνει να προβεί σε "διαπραγμάτευση ή επαναδιαπραγμάτευση" μέχρι τα μέσα Μαρτίου που λήγουν ομόλογα 16 δισ. ευρώ, ενώ υπάρχει και η αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του PSI.

"Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πιστεύω πως η Ε.Ε. ψάχνει αφορμή και άλλοθι να μην μας δώσει τα λεφτά. Έχει μετανιώσει και κοιτάζει να βρει αφορμή. Παραδείγματος χάριν, εάν υπογράψουμε με στυλό πιο βαθύ μπλε απ' ό,τι πρέπει. Δεν πρέπει λοιπόν να δώσουμε άλλοθι, αλλά όχι και να παραδοθούμε άνευ όρων. Να συνεννοηθούμε, διότι ο αντίπαλος δεν είναι κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα εδώ, αλλά είναι στο Βερολίνο και πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε", ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
dailynews24.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα