ΠΑΣΟΚ: Η ώρα των αποφάσεων

Σαββατοκύριακο εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ για το θέμα της διαδοχής στην προεδρία του κινήματος καθώς συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο.

Αποστολή στην Αθήνα : Δημήτρης Συρμάτσης

Σε θέση μάχης όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που μετά από ένα 10ημερο ζυμώσεων, αλλεπάλληλων συναντήσεων, γευμάτων μυστικών και φανερών ετοιμάζουν τις τοποθετήσεις τους για το.....
αύριο του κινήματος.
Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Από την πλήρη συμφωνία, την διάσπαση μέχρι και το να παραμείνει πρόεδρος ο Γιώργος Παπανδρέου. Κανένας δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά για να προβλέψει την εξέλιξη του Εθνικού Συμβουλίου. Όλοι όμως είναι βέβαιοι ότι θα υπάρχουν εντάσεις και αυξημένοι τόνοι.
Μιλώντας χθες με στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ που στήριξε αρχικώς τον Γιώργο Παπανδρέου και τώρα είναι στο στρατόπεδο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, δεν μας απέκλεισε να αυξηθούν οι τόνοι, να ξεφύγει ο έλεγχος και για να κρατηθούν οι ισορροπίες και η ενότητα, να ολοκληρώσει τις εργασίες του το Ε.Σ. και να παραμείνει ο κ. Παπανδρέου πρόεδρος ως εγγυητής της ενότητας και μέχρι την εξομάλυνση των αντιθέσεων.
Από την άλλη, πλειάδα σκληροπαπανδρεϊκών βουλευτών, ερμηνεύουν τη χθεσινοβραδινή στάση των Βενιζελικών στελεχών ως την αρχή της διάσπασης. Βέβαια, από το 2007 υπάρχουν αυτές οι απόψεις που ανασύρονται κατά καιρούς ψάχνοντας τους «σύγχρονους αποστάτες».
Και υπάρχει μια ικανή μάζα πρωτοκλασάτων στελεχών που είναι έτοιμοι να βάλουν πλάτη για να μην χαθεί ο έλεγχος στο ΕΣ, και να βρεθεί μια λύση με μοναδική κοινή συνισταμένη το καλό του κινήματος και την ενότητά του.
Βουλευτές όπως η Βάσω Παπανδρέου, ο Πέτρος Ευθυμίου, ο Κώστας Σκανδαλίδης θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να συγκεράσουν απόψεις και να αποτρέψουν μια επώδυνη διάσπαση.

Εν αναμονή των εξελίξεων, το SPNews βρίσκεται στο ξενοδοχείο Caravel που θα συνεδριάσει το ΕΣ και θα σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν στην πρωτεύουσα.
Μείνετε συντονισμένοι…
ΩΡΑ 13:39

Έφτασε στο ξενοδοχείο Κάραβελ ο Γ. Παπανδρέου συνοδευόμενος από τον Μ. Καρχιμάκη. Τον υποδέχθηκε ομάδα 20-30 ατόμων που τον προέτρεπαν να αφουγκραστεί το λαό και όχι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Πρόγευση για το κλίμα που θα επικρατήσει στο εθνικό συμβούλιο αποτελεί η χθεσινή συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου, η οποία διήρκησε λιγότερο από μία ώρα. Κατά τη διάρκειά της, ο Γ. Παπανδρέου κράτησε σκληρή στάση επαναβεβαιώνοντας την απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, πρότεινε εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την βάση μετά το PSI και την δανειακή σύμβαση, πρίν όμως από την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου τοποθετεί χρονικά τις εθνικές εκλογές στα τέλη Απριλίου και τις εσωκομματικές στα μέσα του Μαρτίου. Με την άποψη αυτοί συντάσσονται η Αννα Διαμαντοπούλου και οι Μιχ. Χρυσοχοίδης και Ι. Ραγκούσης.

Πλήρης η ρήξη με την πλευρά Βενιζέλου που ζητά εσωκομματικές εκλογές άμεσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία
Keywords
Τυχαία Θέματα