Πειράματα με οικονομικά από άλλο πλανήτη στην Ελλάδα - Το παράδειγμα της Ουγγαρίας που αγνοούν όλοι

τελικά, η Κυβέρνηση είχε ΜΟΝΟ αυτό τον τρόπο να μαζέψει από τους Ελληνες το 10% από τις οικονομίες τους; Μια διαφορετική προσέγγιση και μια πρόταση που δεν θα την δεχτούν ποτέ!

Γιώργος Αδαλής

Πριν μερικούς μήνες, το καλοκαίρι που μας πέρασε, και όντας εξοργισμένος από την καθημερινή θέσπιση νέων οικονομικών μέτρων και την.....
οιονεί παταγώδη αποτυχία τους , είχα γράψει στο προσωπικό μου site
(www.adalis.gr) ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο, ως οικονομολόγος, μπορώ να εξηγήσω αυτή τη δημοσιονομική συμπεριφορά , είναι η τεράστια … άσκηση πίεσης των συζύγων των οικονομικών στελεχών της Κυβερνήσεως , κατά την διάρκεια του βραδινού ύπνου.

Κοινώς, η κρεβατομουρμούρα των συζύγων, πρέπει να αποτελεί την γενεσιουργό αιτία όλων αυτών των αλλοπρόσαλλων και αντιλαϊκών μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση, σε πείσμα όλων των επιστημόνων που φωνάζουν με στεντόρεια φωνή, ότι δεν έχουν καμιά ελπίδα ευόδωσης.

Προχτές, με την νέα αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των πολιτών, πρέπει άπαντες πλέον, να συμφώνησαν με τον συλλογισμό μου.

Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι η φορολόγηση με βάση τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης, αποτελεί μια … εξωγήινη έμπνευση.

Σε καμία περίπτωση, άνθρωπος από τον πλανήτη γη, δεν μπορεί να διανοηθεί τέτοια χαοτική οικονομική θεωρία…

Η οποία, τι λέει;

Απευθυνόμενη στον κάθε Ελληνα και στην κάθε Ελληνίδα, της γνωστοποιεί ότι θα πρέπει να μετατρέψει το σπίτι του/της σε ένα τεράστιο λογιστήριο. Να μαζεύει χαρτιά, τιμολόγια, αποδείξεις, εξτρέ τραπεζών και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, με σκοπό, κάθε εβδομάδα τουλάχιστον, για να μην πω κάθε μέρα, να ελέγχει, τι πλήρωσε με αποδείξεις, τι πλήρωσε χωρίς αποδείξεις για να υπολογίζει ΠΟΣΟ φόρο θα πληρώσει!!!

Δεν σας υποδεικνύω αν το μέτρο πλήττει τις λαϊκές μάζες, διότι αυτό είναι προφανές.

Αυτό όμως που δεν μπορώ να κατανοήσω, είναι με ποιο τρόπο, οι μικρές και οι μεγάλες ηλικίες ειδικά, θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε όλο αυτό τον ορυμαγδό.

Και αγνοώ –στο παρόν άρθρο τουλάχιστον- τις παρενέργειες που θα έχει ένα μέτρο το όποιο, θα επιφέρει καταστροφή στους … σερβιτόρους αφού πλέον δεν θα δίνει κανείς φιλοδώρημα. Στα χαρτζιλίκια των τέκνων αφού δεν θα μπορούν να … εκδώσουν αποδείξεις και τιμολόγια στους πατεράδες στις γιαγιάδες και στους παππούδες. Δεν ξέρω καν, πως θα δεχόμαστε δώρα στους γάμους και στα γεννέθλια, αν πάνω στην ευχετήρια κάρτα, δεν υπάρχει και ανάλογη … απόδειξη!!!

Όλα αυτά θα καταργηθούν.

Δεν ομιλώ καν, για την αποταμίευση, την οποία φαίνεται ότι η Κυβέρνηση την αγνοεί ως οικονομικό όρο και στην ουσία την απαγορεύει μιας και δεν την προβλέπει στο σχεδιασμό της.

Το ζητούμενο είναι και αυτό συζητάνε όλοι, αν τελικά, η Κυβέρνηση είχε ΜΟΝΟ αυτό τον τρόπο να μαζέψει από τους Ελληνες το 10% από τις οικονομίες τους!

Με απλά λόγια, υπολόγισαν ότι για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του νέου … «Βασιλι
Keywords
Τυχαία Θέματα