ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ι.Μ.ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

Είμαι Ιερέας του νέου ημερολογίου και βλέποντας την οργανωμένη και υστερόβουλη επίθεση όπου γίνεται τελευταία προς την Ι.Μ.Εσφιγμένου έστω και εάν έχουμε διαφορετικές εκκλησιολογικές τοποθετήσεις θα ήθελα να καταθέσω αντικειμενικά κάποιες πληροφορίες που συνέλεξα πρόσφατα για την αναφερόμενη Ι. Μονή.
Σε επίσκεψη που έκαναν πνευματικά μου τέκνα χάριν προσκυνήσεως των Ι.Λειψάνουν των οποίων είναι....
τεθησαυρισμένη η Ι. Μονή, μου ανέφεραν μετ'εκπλήξεως τα εξής:
Ουδέποτε τους ρωτήσαν οι Μοναχοί σε πιό ημερολόγιο
ανήκουν Η αγάπη και η φιλοξενία τους ήταν απαράμιλλη, σε σύγκριση με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν.
Η πνευματική - Ελληνική ευγένια και αρχοντιά που τους δείξανε, δίχως φανατισμούς και μισαλλοδοξία σε συνάρτηση με το γνήσιο ορθόδοξο νηπτικό και λειτουργικό ήθος τους έκαναν να θαυμάζουν και να απορούν αφού τόσα και τόσα συκοφαντικά μέχρι τότε ακούγανε για το εν λόγω Μοναστήρι.
Τους έκανε επίσης εντύπωση που ο Ηγούμενος είχε την δυνατότητακαι τον χρόνο να συνομιλεί και να κάνει πατρική παρέα στους προσκυνητές αφού δεν έχει πλέον ευρωπαικές-διπλωματικές σκοτούρες για να μεριμνά.
Επίσης η παρουσία πολλών δεκάδων νέων με δυναμικό φρόνημα και όχι με το νερόβραστο και ρηχό που έχουν οι σημερινοί νέοι τους γέμισε ενθουσιασμό.
Πιστέυω λοιπόν μετά από όλα αυτά που άκουσα ότι εάν αξίζει ένας Θεολογικός Διάλογος αυτός θα ήτανε με τους Ζηλωτές αδελφούς μας ,που είναι και αυτοί παιδιά Της Μητρός μας Παναγίας, αφού τόσα έχουμε να τους δώσουμε καθώς και να πάρουμε και όχι με τους λογής-λογής αιρετικούς και πλάνους με τους οποίους τόσα αβασάνιστα και ολόκαρδα "συναλιζόμαστε" (Πραξ. Α΄-4) εις τας ευρώπας.

Λοιπόν: "Έρχου καί ίδε"

ΕΝΑΣ ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα