Ποιες χώρες έχουν "βαρέσει κανόνι",τι σημαίνει αυτό για πολίτες και ΕΔ.

Πάλι μας έχουν υπό πτώχευση,όπως κάθε φορά που είναι να μας δώσουν δόση …οι τροϊκανοί. Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων μπήκε στο κόπο να μας θυμίσει ποιες χώρες έχουν “βαρέσει” φαλιμέντο”,τι σημαίνει η πτώχευση και βέβαια λέει και τις απόψεις του για το ρόλο του στρατού που μπορεί να μην μας βρίσκουν σύμφωνους,αλλά τις μεταφέρουμε.

Γράφουν λοιπόν οι.....
“κομμάντος” του Δικτύου:

Καθημερινά αυξάνονται
τα σενάρια περί επίσημης πτώχευσης του ελληνικού κράτους που συντελούν αφενός μεν στην προετοιμασία της κοινής γνώμης, αφετέρου στην τρομοκράτηση του κόσμου της εργασίας ώστε να επιβληθούν τα ατελείωτα βάρβαρα μέτρα που δημιουργούν εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ 
Από το έτος 1750 και μετά, 64 χώρες έχουν χρεοκοπήσει σε 70 διαφορετικές περιπτώσεις, κάποιες περισσότερο από μία φορά, μεταξύ των οποίων:
- η Γερμανία χρεοκόπησε το 1923 και το 1948

- η Αυστρία το 1811

- η Δανία το 1813

- η Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1876

- η Σοβιετική Ένωση το 1918 όταν αρνήθηκε να αποπληρώσει τα χρέη της τσαρικής Ρωσίας


- η Ισπανία το 1557 το 1575 και το 1596

- η Ρωσία το 1998

-η Αργεντινή το 2002

- η Ισλανδία το 2007 και πολλές άλλες χώρες.

Ειδικά όσον αφορά την Ισλανδία, στα πλαίσια της παρούσας χρηματοπιστωτικής κρίσης κρατικοποιήθηκαν οι τρείς μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, οι οποίες είχαν συνολικές υποχρεώσεις ίσες με το 900% τους ισλανδικού ΑΕΠ. Στις 16 Οκτωβρίου του 2008 όμως, η κυβέρνηση της χώρας δήλωσε ότι δεν μπορούσε να εξοφλήσει ένα ληξιπρόθεσμο ομόλογο μίας από αυτές (Glitnir Bank), ύψους 750 εκ. $ - γεγονός που σήμαινε ταυτόχρονα αδυναμία πληρωμών εκ μέρους της Ισλανδίας. Εν τούτοις, η χώρα δεν χρεοκόπησε «τυπικά», επειδή το ομόλογο δεν είχε εκδοθεί από την ίδια, αλλά από την τράπεζα που αναγκάσθηκε να κρατικοποιήσει για να μη χαθεί η αξιοπιστία στο τραπεζικό της σύστημα με μαζικές αναλήψεις και καταγγελία δανείων.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ
Σύμφωνα με τους οικονομικούς επιστήμονες "η χρεοκοπία ενός κράτους είναι ουσιαστικά η επίσημη εξαγγελία της κυβέρνησης του, με την οποία καθιστά διεθνώς γνωστή την αδυναμία της να πληρώσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη της χώρας της εξ ολοκλήρου, ενός μέρους ή των τόκων τους. Σημαίνει επίσης στάση πληρωμών στην οποία εκ των πραγμάτων υποχρεώνεται, δηλαδή άδεια ταμεία και αδυναμία πρόσθετου δανεισμού, ανεξάρτητα από το εάν έχει προηγηθεί ή όχι κάποια επίσημη ανακοίνωση".

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Τα αποτελέσματα της χρεοκοπίας για τους πολίτες είναι καταστροφικά καθώς:

- το Δημόσιο δε θα πληρώνει μισθούς και συντάξεις
- θα κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα μείνουν άνεργοι

- δε θα υπάρχουν καύσιμα στη χώρα καθώς δε θα μπορούν να γίνουν εισαγωγές

- θα κλείσουν νοσοκομεία και σχολε
Keywords
Τυχαία Θέματα