Ποιοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή;

Έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τι ήταν αυτό που οδήγησε σχεδόν μισό εκατομμύριο Έλληνες να ψηφίσουν το κόμμα της Χρυσής Αυγής στις τελευταίες εκλογές της 6ης Μαΐου, πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η παρουσία τους βλάπτει την οικονομία και υποσκάπτει την πολιτισμική ζωή και....
ταυτότητα της
χώρας.

Στην ερώτηση ποια πιστεύουν ότι είναι η επίδραση των μεταναστών στην οικονομία της χώρας το 59% των κατοίκων στο 4ο και στο 6ο διαμέρισμα (περιλαμβάνονται οι συνοικίες Κολωνός, Ακαδημία Πλάτωνος και Σεπόλια ως Πατήσια στο πρώτο, ενώ Πατήσια και Κυψέλη ανήκουν στο δεύτερο) και το 53% των κατοίκων των υπολοίπων διαμερισμάτων απαντούν ότι θεωρούν πως είναι αρνητική, ενώ το 33% στο 4ο και στο 6ο και το 36% στα υπόλοιπα απαντούν ότι είναι ουδέτερη και το 8% και το 11% αντιστοίχως θεωρούν ότι είναι θετική.

Από τα ερευνητικά δεδομένα προκύπτει ότι η επιρροή της Χρυσής Αυγής είναι ισχυρότερη:

ανάμεσα στους άνδρες,

στις ηλικίες 35-44,

στους αποφοίτους Λυκείου και τεχνικής εκπαίδευσης και

στους ανέργους και στους εμπόρους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα σύμφωνα με τα οποία ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται ανεκτικός απέναντι στους μετανάστες, οι ψηφοφόροι του γίνονται όλο και πιο αντιμετανάστες.

redalert.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα