ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΕ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
Το Φανάρι απέστειλε στη Θρονική εορτή του αιρεσιάρχη της Ρώμης αντιπροσώπους, οι οποίοι φίλησαν το χέρι του Πάπα, έκαναν δημόσιες παραστάσεις ντυμένοι σαν φραγκοπαπάδες και φωτογραφήθηκαν με χαμόγελα ευτυχίας μπροστά στο πορτραίτο του Πάπα που υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες τους “πλανεμένους” όλων των θρησκειών και Εκκλησιών - των Ορθοδόξων μη εξαιρουμένων...


Ο “ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΣ” ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΙΛΑΡΙΩΝ ΠΡΟΩΘΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ “ΑΓΙΑΣ ΡΩΣΙΑΣ”

Την ίδια ώρα, που οι αντιπρόσωποι του Πατριαρχείου στη Ρώμη προκαλούσαν παντοειδώς τη συνείδηση
των πιστών, ο πραγματικός Οικουμενικός Πατριάρχης, (also known as A.K.A.) γνωστός και ως Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, όργωνε κυριολεκτικά τα Βαλκάνια και σχεδίασε επί χάρτου την πορεία των εξελίξεων σε όλα τα μέτωπα, εν όψει της προετοιμασίας για τη σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

Διερωτώμαι. Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος στο Φανάρι να μιλήσει στον Παναγιότατο και να του εξηγήσει ότι τους μεν Ορθόδοξους συνεχώς και συστηματικά αποκαρδιώνει με τον πιο προκλητικό τρόπο με τους πιο άκριτους οικουμενιστικούς ακροβατισμούς του ιδίου και πολλών Ιεραρχών του Θρόνου, ενώ εξοπλίζει με υδρογονοβόμβεςτο οπλοστάσιο των εθνοφυλετιστών και τους αφήνει ελεύθερο το πεδίο να δρουν ανενόχλητοι;

ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΕΤΥΧΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ “ΑΓΙΑΣ ΡΩΣΙΑΣ”

Την ώρα που οι αντιπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξευτέλιζαν την Ορθοδοξία και τον Οικουμενικό Θρόνο στη Ρώμη, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ πραγματοποίησε δύο ταξίδια αστραπή στη Ρουμανία, στη Σερβία και στο Μαυροβούνιο και πέτυχε πολλαπλούς στόχους τεράστιας σημασίας για τα συμφέροντα της λεγόμενης “Αγίας Ρωσίας” (παλαιότερα γνωστής και ως “Τρίτης Ρώμης”).

ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Στην Εκκλησία της Ρουμανίας καταρχήν πήγε να συζητήσει το ακανθώδες θέμα του εθνοφυλετικού σχίσματος στη Μητρόπολη Βεσσαραβίας και να βεβαιωθεί με ποιο τρόπο η παρουσία της Εκκλησίας της Ρωσίας στη Μολδαβία θα εδραιωθεί ανενόχλητη.

Προπαντός πήγε στη Ρουμανία για να συντονίσει τα βήματα των δύο Πατριαρχείων τα οποία συμπλέουν στο θέμα του εθνοφυλετισμού και προσπαθούν με κάθε τρόπο να περιορίσουν τα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών και να εγκαθιδρύσουν παγκόσμια δικαιοδοσία.

Πήγε δηλαδή να εδραιώσει την ήδη υφιστάμενη συμμαχία των δύο Πατριαρχείων όπως εκφράστηκε στην πρόσφατη Δ΄ Προσυνοδικη Διάσκεψη για την προετοιμασία της σύγκλησης της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

Ακολούθως πήγε να βρει νέο σύμμαχο και να ανατρέψει την αντίσταση της Εκκλησίας της Σερβίας στα σχέδια του “πανρωσισμού”.

Ως γνωστόν η Εκλησία της Σερβίας αποδείχθηκε η πιο ισχυρή φωνή στην Δ΄Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη για να αποσοβηθούν τα σχέδια της Μόσχας.

Η ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΗ ΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα