ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΤΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ

Δύο χρόνια τώρα ο Ελληνικός λαός είναι βυθισμένος στη θλίψη και την ντροπή, από τις συνεχείς ταπεινώσεις που δέχεται η Πατρίδα μας από τους εταίρους και δανειστές μας, ασφαλώς και από λάθη της πολιτικής μας ηγεσίας.
Τη μεγαλύτερη ντροπή, όμως, ένοιωσα προσωπικά, την ώρα που ο Πρόεδρος των Βιομηχάνων της Γερμανίας, παρουσία του Πρωθυπουργού μας, καλούσε τους Έλληνες επενδυτές να ...
"αποδείξουν τη φιλοπατρία" τους!!!
"Καλώ τους πλούσιους Έλληνες, να επενδύσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα,
σε ένδειξη της φιλοπατρίας τους" είπε.
Άραγε, υπάρχει μεγαλύτερη ταπείνωση απ' αυτήν την προτροπή, όταν μάλιστα την απευθύνει εκείνος που, από συστάσεις του Ελληνικού Κράτους, εκμεταλλεύεται την Χώρα, εκβιάζοντάς την σε επώδυνες οικονομικές συναλλαγές.
Δεν θα σχολιάσω την ΜΗ αντίδραση του Πρωθυπουργού μας και της ακολουθίας του, την στιγμή αυτής της ταπείνωσης.
Θα βγάλω όμως από μέσα μου το βαθύ παράπονο για την αδιαφορία αυτών που έχουν εκλεγεί από τον Ελληνικό λαό να τον οδηγούν, να τον εκπροσωπούν, να τον προστατεύουν και να υπερασπίζονται τα συμφέροντά του.
Ο Ελληνικός λαός είναι βαθιά απογοητευμένος από την Πολιτειακή του ηγεσία, η οποία παρακολουθεί αυτά τα δύο - και όχι μόνο - χρόνια το δράμα του, ατάραχη, αδιάφορη και επαναπαυμένη στις δικές της ανέσεις.
Βλέπει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις.
Να ενημερώνεται από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του, χωρίς να προβαίνει σε καμιά δήλωση.
Βλέπει τον Πρόεδρο της Βουλής να αγωνιά και να αγωνίζεται να διατηρεί το κόμμα απ' όπου προέρχεται... ενωμένο, να καταπιέζει τους βουλευτές του, ώστε όχι μόνο να μην αντιδρούν στα μέτρα της Κυβέρνησης, αλλά ούτε και να εκφράζονται ελ εύθερα γι' αυτά.
Στην ουσία έχει πάψει να είναι Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και παριστάνει τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑ ΣΟΚ.
Ποιός, λοιπόν, θα μπορούσε να συμβουλέψει τους Έλληνες, μέσα και έξω από την Χώρα;
Ασφαλώς η Πολιτειακή τους ηγεσία.:
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Βουλής!
Ποιός, θα μπορούσε να πείσει τους Έλληνες κυρίως του εξωτερικού, που έχουν την δυνατότητα , να βοηθήσουν την πατρίδα τους, στις δύσκολες στιγμές που περνάει, βοηθώντας την στην ανάπτυξη, με τις επενδύσεις τους;
Ασφαλώς η Πολιτειακή τους ηγεσία.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Βουλής!
Ποιός θα ευαισθητοποιήσει τους Έλληνες που, δικαιολογημένα, έβγαλαν τα χρήματά τους σε ξένες Τράπεζες, για να τα προστατέψουν από την Κυβερνητική Επιδρομή, να τα φέρουν πίσω, γιατί έτσι βοηθούν την Πατρίδα τους;
Ασφαλώς η Πολιτειακή τους ηγεσία.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Βουλής!
Ποιός θα μπορούσε να επιστρατεύσει όλους τους λόγιους Έλληνες, του γράμματος και της επιστήμης να αναλάβουν την ευθύνη προσέγγισης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συνάδελφών του ανά τον κόσμο, για την ανατροπή του αρνητικού κλίματος, σε βάρος της Ελλάδας;
Να τους πείσουν πως η σ
Keywords
Τυχαία Θέματα