Πολιτικά παιχνίδια της Γερμανίας με τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης

Αναβάλλεται η επικύρωση του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης, ESM, από το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο, που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, οπως ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
Ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εξήγησε ότι αναβολή οφείλεται στο γεγονός ότι οι υπηρεσίες των....
Βρυξελλών δεν έχουν ακόμη έτοιμο το τελικό κείμενο της συμφωνίας για τον ESM.

Η χρονική μετάθεση
της επικύρωσης θα έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να τηρηθεί και ο αρχικός προγραμματισμός, που προέβλεπε να ολοκληρωθεί στη Γερμανία η διαδικασία επικύρωσης του ESM στο τέλος του τρέχοντος έτους. Η επικύρωσή του από το Βερολίνο μετατίθεται για το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Την ίδια ώρα, στο Κόμμα των Φιλελευθέρων, που συμμετέχει στον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, συγκεντρώνονται υπογραφές για τη διενέργεια εσωκομματικού δημοψηφίσματος κατά του ESM.

Πάντως ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης τόνισε ότι δεν υπάρχει «κανενός είδους πίεση χρόνου», καθώς ο Μόνιμος Μηχανισμός Σταθερότητας θα τεθεί σε λειτουργία στα μέσα του 2013 και αφού θα έχει προηγηθεί η απαιτούμενη νομοθετική διαδικασία επικύρωσης στις χώρες της Ευρωζώνης. «Μέχρι τότε έχουμε πολύ χρόνο», πρόσθεσε.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα