Πως η Ζυρίχη ταΐζει 350.000 επιβάτες καθημερινά

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Ζυρίχης (Zürich Hauptbahnhof), είναι ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός της Ελβετίας και συνδέει την πόλη με όλη την Ελβετία, αλλά και τις γειτονικές χώρες, την Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία και Γερμανία. Βρίσκεται στο Altstadt, την παλιά πόλη στο κέντρο της Ζυρίχης, στο σημείο που συναντάται ο ποταμός Sihl με τον Limmat.
Λειτούργησε για πρώτη φορά στις 9 Αυγούστου 1847, και ηλεκτροδοτήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1923. Ο σταθμός έχει 26 πλατφόρμες και....
εξυπηρετεί περίπου 3.000 δρομολόγια
καθημερινά, κάτι που τον κάνει έναν από τους πιο πολυσύχναστους παγκοσμίως. Συνολικά 350.000 επιβάτες χρησιμοποιούν καθημερινά το σταθμό. Το να μπορέσουν όλοι οι επιβάτες να φάνε και να πιούν είναι ένα έργο τιτάνιο, που απαιτεί τεράστια προσπάθεια και αξιοζήλευτο συντονισμό.
Τα νούμερα που ακολουθούν είναι εντυπωσιακά.
Χρειάζονται 100 γήπεδα ποδοσφαίρου με σιτάρι για το αλεύρι που απαιτείται κάθε χρόνο. Οι κρεοπώλες χρησιμοποιούν 140 τόνους κρέας και οι μάγειρες καπνίζουν 30 τόνους σολομό. Στο σταθμό υπάρχουν 25 μαγαζιά με φαγητό, όπου δουλεύουν 500 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 120 μάγειρων. «Μόνο για λουκάνικά χρειαζόμαστε 90 τόνους κρέας», είπε ο Christoph Banz ένας από τους επικεφαλείς μάγειρες. «Είναι μια τεράστια επιχείρηση και κάθε μέρα ετοιμάζουμε ό,τι χρειαζόμαστε. Ξεκινάμε να δουλεύουμε στις 6.30 το πρωί και τελειώνουμε γύρω στις 4 το απόγευμα. Η μεγαλύτερη ζήτηση είναι από τις 6 μέχρι τις 11 το πρωί. Όλα τα μαγαζιά του σταθμού θέλουν τα προϊόντα τους φρέσκα και εμείς πρέπει να ανταποκριθούμε».

alliotiko.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα