Πως θα αντιμετωπίσουν τον Σαμαρά και την λαϊκή κατακραυγή;

Αν κρίνουμε τουλάχιστον από ορισμένα σημερινά δημοσιεύματα για το πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται μετά την συμφωνία των Βρυξελλών και εν όψει της συζήτησης της Τετάρτης στην Βουλή, επικρατεί πλήρης σύγχυση στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση, ως προς τα βασικά τους πολιτικά προβλήματα: την αντιμετώπιση του Αντώνη Σαμαρά, την ανάκτηση της πολιτικής πρωτοβουλίας και τις.....
εκλογές

Σύμφωνα , για παράδειγμα, με το ΕΘΝΟΣ, μετά “την επιτυχία των Βρυξελλών”, “η στάση του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ θα αλλάξει και αναμένεται να προσλάβει επιθετικά χαρακτηριστικά, με άσκηση έντονης κριτικής προς την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση που τήρησε στην περίοδο πριν από τη σύνοδο κορυφής της προηγούμενης εβδομάδας….».

Ενώ το ΒΗΜΑ, προαναγγέλλοντας μια νέα «επιχείρηση φθοράς του Σαμαρά» προσδιορίζει ότι στην επίθεση κατά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα πρωταγωνιστήσουν και πάλι τα γνωστά εξαπτέρυγα: «ο κ. Σαμαράς θα πλαγιοκοπείται πλέον πολύ πιο έντονα από τον ΛΑΟΣ του κ. Γ. Καρατζαφέρη και τη Δημοκρατική Συμμαχία της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη…..»

Και ενώ στο επιτελείο του Σαμαρά θα τρέμουν ασφαλώς για την επίθεση “φθοράς” από την εξαφανισμένη δημοσκοπικά Ντόρα , στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να κρύψουν το δέος με το οποίο αντιμετωπίζουν τις επερχόμενες εκλογές: «Το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες μελετάται πλέον από το κυβερνητικό επιτελείο με διαφορετικό τρόπο και αναλόγως του αν θα επιφέρει αποτελέσματα η «επιχείρηση φθοράς» της ΝΔ και του κ. Σαμαρά» γράφει το ΒΗΜΑ ενώ το ΕΘΝΟΣ στηρίζει τις ελπίδες του ότι δεν θα γίνουν άμεσα εκλογές σε «κορυφαία στελέχη της ΝΔ (που) εκτιμούν ότι το ενδεχόμενο εκλογών μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα απομακρύνεται, καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει μία σταθερή βάση πάνω στην οποία «πατά» πλέον και θα προσπαθήσει -μέσα σε ένα περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας- να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις»

Δεν κατονομάζονται φυσικά τα εν λόγω «κορυφαία στελέχη της ΝΔ» και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν όλα αυτά απηχούν την πραγματικότητα, η αποτελούν ευσεβείς πόθους της κυβέρνησης. Μπορούμε πάντως να εκτιμήσουμε ασφαλώς ότι οι διαφορετικές θέσεις του ΕΘΝΟΥΣ και του ΒΗΜΑΤος ως προς τις εκλογές και τη ΝΔ απηχούν και την διαφοροποίηση του Γ. Παπανδρέου από τον … αναπληρωτή του κ. Βενιζέλο. Ο πρώτος επιθυμεί να ολοκληρώσει την κυβερνητική του θητεία χωρίς εκλογικούς αιφνιδιασμούς, ενώ ο δεύτερος επιθυμεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, με την ελπίδα ότι θα αξιοποιηθούν τα τηλεοπτικά χειροκροτήματα για τις αποφάσεις της Συνόδου των Βρυξελλών.

Τα πραγματικά ερωτήματα όμως για τον κ. Βενιζέλο (που μάλλον βιάζεται όπως και το 2007 στο Ζάππειο) είναι άλλα: Το θέμα δεν είναι τι θα κάνουν η Ντόρα και ο Καρατζαφέρης, ή τα στελέχη της ΝΔ που θα τους άρεσε να πάρουν καρέκλα σε μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ντόρας – Καρατζαφέρη, αλλά πως θα αντιδράσει ο κόσμος στη νέα φοροεπιδρομή και μείωση των εισοδημάτων του.

Οι μισθωτοί και οι ελεύθ
Keywords
Τυχαία Θέματα