Πού κρίνεται το μέλλον της Ευρωζώνης

Κάτι παραπάνω από κρίσιμη θα είναι τελικώς η μίνι σύνοδος κορυφής που θα συνέλθει άτυπα στη Ρώμη, λίγα24ωρα πριν από την προγραμματισμένη, κανονική, σύνοδο στις Βρυξέλλες, στο τέλος του μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτή της Ρώμης θα πάρουν μέρος, μεταξύ άλλων, η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, ο Ισπανός πρωθυπουργός Ραχόι, ο Ιταλός ομόλογος του....
Μόντι, ο πρόεδρος του Eurogroup Βαν Ρομπάι και κατά πάσα πιθανότητα κορυφαίο στέλεχος της Ευρωπαΐκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Οι πληροφορίες δεν αποκλείουν και τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ, καθώς οι αποφάσεις που θα ληφθούν στη Ρώμη θα αποτελέσουν τον προπομπό των ανακοινώσεων των Βρυξελλών. Το πιθανότερο είναι ότι στην ιταλική πρωτεύουσα θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες του σχεδίου β’, που προβλέπει τη διάσωση της Ευρωζώνης, υπό τους γνωστούς γερμανικούς όρους: δηλαδή, με μέτρο και με προυποθέσεις. Η έκδοση ευρω-ομολόγου φαίνεται να είναι περισσότερο πιθανή από ποτέ, με τον τρόπο όμως που τον αντιλαμβάνεται το Βερολίνο. Οπότε δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα φύγουν όλοι ευχαριστημένοι από την «αιώνια πόλη».

http://voria.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα