Προέβλεψε ο Χένρι Κίσινγκερ τον επόμενο Παγκόσμιο πόλεμο ή απλά τον ... σχεδίασε;;;

Εκανε πράγματι τις ανθελληνικές δηλώσεις ή κατασκευάστηκαν στα γραφεία της ΜΙΤ;

Λάζαρος Ελευθεριάδης

Ο Χένρυ Άλφρεντ Κίσινγκερ (αγγλ. Henry Alfred Kissinger), γεννήθηκε στις 27 Μαΐου 1923, είναι πρώην υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, ακαδημαϊκός και συγγραφέας. Έχει επίσης βραβευθεί με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1973 για τη συνεισφορά του στη διεκπεραίωση των......
διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό
του πολέμου στο Βιετνάμ.

Ο Κίσινγκερ έγινε ευρύτερα γνωστός λόγω της ένθερμης υποστήριξής του στον “ρεαλισμό” στις διεθνείς σχέσεις και της αμφιλεγόμενης πολιτικής και διπλωματίας την οποίαν ακολούθησε.

Ο Κίσινγκερ γεννήθηκε στη Γερμανία ως Χάιντς Άλφρεντ Κίσινγκερ (Heinz Alfred Kissinger) από γονείς εβραϊκής καταγωγής, οι οποίοι το 1938 διέφυγαν στις ΗΠΑ υπο την απειλή του ναζιστικού καθεστώτος.

Αρχικά ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα στο “Χάρβαρντ”, αλλά παράλληλα συμμετείχε σε διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες και επιτροπές που αφορούσαν την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα λόγια ενός “μεγάλου Ανθέλληνα” (!!!), που δεν πρέπει να ξεχάσουμε, του Χένρι Κίσινγκερ, "Ο λαός των Γκρεκών είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευτεί. Γι` αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως αναγκασθεί να συμμορφωθεί. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας".

Ως πηγή της παραπάνω δήλωσης και του αντίστοιχου δημοσιεύματος, του Χένρι Κίσιγνκερ, υποδεικνύεται η αγγλόγλωσση τουρκική εφημερίδα «Turkish Daily News» της 17.2.97.

Τον μύθο (διότι περί μύθου πρόκειται) τον κατάπιαν “αμάσητο” πολλά έντυπα, δημοσιογράφοι, σχολιαστές, πολιτικοί αναλυτές, blogs, κτλ.

Ο Κίσινγκερ δεν άργησε να πληροφορηθεί, από συνεργάτη του περιοδικού «Πολιτικά Θέματα», ότι κυκλοφορούσε πλαστή δήλωσή του.

Η διάψευσή του δημοσιεύτηκε στα «Πολιτικά Θέματα» (13.6.97): και λέει «Το απόσπασμα των δήθεν δηλώσεών μου, για το οποίο με πληροφορήσατε είναι ψευδές. Κάθε λέξη σ` αυτό είναι ένα ψεύδος και το νόημά του είναι επίσης ψευδές».

Ωστόσο, η διάψευση αγνοήθηκε, και ο μύθος συνέχισε να αναμεταδίδεται.

Τελικά, μπροστά στο θόρυβο που δημιουργήθηκε, ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Μαρίνος, αποφάσισε να ερευνήσει το θέμα.

Έγραψε στον Κίσινγκερ, ο οποίος του απάντησε ότι πρόκειται για μύθο. Το κείμενο της απάντησης-διάψευσης έχει ως εξής:

«Dear Mr. Marinos
Thank you for your letter. As to the quote, there was no award ceremony, there was no speech and the alleged quote is entirely untrue. The whole thing is pure invention, and I expect you to correct it.
 Since you are the first to tell me where the quote came from
Keywords
Τυχαία Θέματα