«Προίκα» 3,5 δις ευρώ στο ΙΚΑ από την κατάργηση του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας

Δανεικά και αγύριστα μένουν στο ΙΚΑ περί τα 3,5δις ευρώ, που είναι εισφορές υπέρ των οργανισμών της Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας και αποτελούσαν οφειλές του Ιδρύματος προς τους δυο οργανισμούς. .
Ειδικότερα με την ψήφιση του νόμου για την νέα δανειακή η κυβέρνηση περιέλαβε και την κατάργηση των δύο οργανισμών για τους οποίους εργοδότες και ..........
εργαζόμενοι κατέβαλαν εισφορές μέσω του ΙΚΑ,
για τις παροχές από τους δύο οργανισμούς.
Μπορεί η κυβέρνηση να αναφέρει την κατάργηση των δυο οργανισμών ως μέτρο μείωσης του μη μισθολογικού κόστους απαλλάσσοντας επιχειρήσεις και εργαζόμενους από τις εισφορές , ωστόσο φαίνεται ότι ο στόχος ήταν πέραν των άλλων να απαλλαγεί το ΙΚΑ από οφειλές προς τους οργανισμούς αυτούς .
Όπως είπε, ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΕΚ σε τηλεοπτική εκπομπή στο Σκάι το Σάββατο, η ακίνητη περιουσία τους σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 15 δίς ευρώ και στα ταμεία τους υπάρχουν 700 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα χρέη του ΙΚΑ προς τους οργανισμούς ανέρχονται στα 3,2 δίς ευρώ!
Έτσι πλέον στις εκκρεμείς υποχρεώσεις του ΙΚΑ προς τρίτους οργανισμούς μένουν μόνο οι εισφορές υπέρ του ΟΑΕΔ και του ΛΑΕΚ .

www.asfalisinet.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα