ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ FAST TRACK Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ!

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ
Ιδού η ντροπολογία Παπακωνσταντίνου για την Πεντέλη. Την κατέθεσε την νύχτα του Σαββάτου για να περάσει μέσα στην εβδομάδα. Προσπέρασε μέχρι και τα άρθρα που είναι στην διαδικασία για το λεγόμενο fast track. Δεν χαμπαριαζουν τίποτα. Ξεπουλάνε τα πάντα και καταστρέφουν ακόμα και τον φυσικό μας πλούτο. Αδίσταχτοι και επικίνδυνοι τύποι...
Δεν θα......
αφήσουμε να περάσει η μπίζνα τους!

Ολόκληρη η ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ:
Τροπολογία – Προσθήκη στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Αξιοποίηση του
πρώην Αεροδρομίου ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΙΟΣ – Προώθηση της χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/28/ΕΚ) – Κριτήρια Αειφορίας Βιοκαυσίμων και Βιορευστών (ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/30/ΕΚ)».

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Η Εκκλησία της Ελλάδος, δια της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης και της ανώνυμης εταιρείας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος «Πρόνοια Αρχιεπισκοπής Α.Ε.», προτίθεται να προχωρήσει σε μία ολοκληρωμένη παρέμβαση σε έκταση εμβαδού 23.500 περίπου στρεμμάτων του Πεντελικού Όρους με σκοπό την περιβαλλοντική αναβάθμιση της. Ειδικότερα:
(α) Σκοπεύει να προχωρήσει σε ταχεία, τεχνητή αναδάσωση 20.000 περίπου στρεμμάτων της ως άνω μείζονος έκτασης και τη συντήρηση και φύλαξή τους μετά την αναδάσωσή τους με αποκλειστικά ίδιες δαπάνες. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται και θωρακίζεται ένας σημαντικός πνεύμονας πρασίνου για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου της Αττικής, επανέρχεται η ισορροπία του τοπικού οικοσυστήματος και βελτιώνεται ζωή των κατοίκων της πρωτεύουσας με τη δημιουργία πάρκου με ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό από το κοινό.
(β) Εφόσον ολοκληρωθεί το έργο της αναδάσωσης, τα ως άνω πρόσωπα αποκτούν τη δυνατότητα εγκατάστασης και λειτουργίας σε εκτάσεις συνολικού εμβαδού 3.500 στρεμμάτων περίπου της ως άνω μείζονος έκτασης, οι οποίες είναι ασκεπείς, σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακή ενέργεια (Α.Π.Ε.) έως 300 MW. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η αειφόρος αξιοποίηση των ως άνω εκτάσεων, η οποία θα έχει σημαντικές θετικές επενέργειες στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας από Α.Π.Ε. και στις αυξημένες ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια της πρωτεύουσας, ενώ θα δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας ένεκα της κατασκευής και λειτουργίας των σταθμών αυτών και του έργου της αναδάσωσης.
(γ) Τα έσοδα της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης και της εταιρείας Πρόνοια Αρχιεπισκοπής Α.Ε. που θα προκύψουν στο πλαίσιο των εν προκειμένω ρυθμίσεων θα διατίθενται αποκλειστικώς για την οικονομική ενίσχυση του προνοιακού έργου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος και των καθιδρυμάτων της.
Δεδομένου του μεγέθους της απαιτούμενης επένδυσης και της έντασης των θετικών συνεπειών για την περιοχή που μπορούν να προκύψουν από ένα τέτοιο έργο, κρίνεται σκόπιμο να παρασχεθεί η υπαγωγή του έργου σε κάποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις για την ταχύτερη πρόοδό του, εφόσον τηρηθούν οι προαναφερθείσες δεσμεύσεις σχετικά με την αναδάσωση και τη χρ
Keywords
Τυχαία Θέματα