Προϋπολογισμός και εφεδρεία στη συνάντηση Σαμαρά – Τρόικας

Το στίγμα των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας για την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο αναμένεται να εκφράσει σήμερα ο Α. Σαμαράς στους εκπροσώπους της Τρόικας, με τους οποίους θα συναντηθεί στις 18:00 το απόγευμα στα γραφεία του κόμματος στη Λ. Συγγρού.

Μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού Συμβουλίου ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε εντολή στον....
εκπρόσωπο του κόμματος
Γιάννη Μιχελάκη, να εκδώσει αιχμηρή ανακοίνωση με την οποία θα ζητά από την κυβέρνηση διευκρινίσεις για το θέμα της εφεδρείας καθώς όπως παρατηρήθηκε υπάρχουν πολλά «θολά και αντιφατικά σημεία».

«Είναι πρωτοφανές η κυβέρνηση να θεωρεί ότι η απόλυση είναι κοινωνικά πιο δίκαιη από τη μη απόλυση», σχολίασε η ΝΔ, δια του εκπροσώπου της Γ. Μιχελάκη.

Πάντως, ο κ. Σαμαράς δείχνει αποφασισμένος να επιμείνει στο «όχι» στις απολύσεις στο δημόσιο καθώς θεωρεί πως η πρόταση που έχει κάνει στην Τρόικα για την εργασιακή εφεδρεία έχει μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη από αυτήν που προωθεί η κυβέρνηση.

Η πρόταση του προέδρου της ΝΔ περιλαμβάνει τη μείωση του προσωπικού του Δημοσίου κατά 90.000 την πρώτη χρονιά (60.000 μόνο από την εφεδρεία και οι υπόλοιποι από συνταξιοδότηση) και κατά 230.000 σε πέντε χρόνια (100.000 από την εφεδρεία).

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΝΔ το έλλειμμα μειώνεται κατά 850 εκατομμύρια ευρώ την πρώτη χρονιά και κατά 4 δισεκατομμύρια την πέμπτη.

Επίσης, σύμφωνα με την πρόταση Σαμαρά, ο έφεδρος θα παίρνει τον βασικό του μισθό και δεν θα υπάρξει απόλυση.

Στο τραπέζι των συνομιλιών Σαμαρά – Τρόικας αναμένεται να τεθεί και ο προϋπολογισμός του 2012, του οποίου το προσχέδιο ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο. Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επαναλάβει για ακόμα μια φορά ότι η κυβέρνηση δεν έχει πετύχει ούτε έναν από τους δημοσιονομικούς στόχους παρά τα συνεχή σκληρά μέτρα που λαμβάνει.

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα