Ψήφισμα συμπαράστασης της ΚΕΔΚΕ για τα ναυπηγεία Νεωρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ με ψήφισμά του συντάσσεται ομόφωνα με το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης σχετικά με τη λειτουργία του Ναυπηγείου Σύρου και δηλώνει την ανεπιφύλακτη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και της Διοίκησης του Ναυπηγείου.

Ειδικότερα η ΚΕΔΚΕ συμφωνεί με τα αιτήματα Δήμου - εργαζομένων και Διοίκησης του Ναυπηγείου σύμφωνα με τα...
οποία μεταξύ των άλλων:

- Πρώτον, πρέπει
με κάθε τρόπο να μείνει ζωντανό το Νεώριο, το οποίο απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους και αποτελεί σημαντικό οικονομικό πυλώνα της οικονομίας του νησιού.

- Δεύτερον, πρέπει να υπάρξει αναλογική μεταχείριση μεταξύ όλων των Ναυπηγείων της Χώρας, από την πλευρά του Ελληνικού Δημοσίου, σε ότι αφορά στις κατασκευές και επισκευές του Πολεμικού Ναυτικού και ως τούτου να ανατεθεί στο Ναυπηγείο Νεωρίου τμήμα μεγάλων επισκευών πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού και γενικότερα κρατικών εργασιών και να τηρηθεί η υπόσχεση της Κυβέρνησης για σύναψη σχετικής σύμβασης.

- Τρίτον, να θεσπιστούν κίνητρα για την κατασκευή και επισκευή πλοίων ελληνικών συμφερόντων από τα ναυπηγεία της χώρας.

- Τέταρτον, τα εξεταστεί η δυνατότητα ανάκλησης των προστίμων που έχουν επιβληθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα οποία επιβλήθηκαν λόγω καθυστέρησης παράδοσης των εργασιών κατασκευής των τριών πυροσβεστικών πλοίων. Καθυστέρηση όμως που υπήρξε λόγω της αποδεδειγμένης μη καταβολής της συμφωνημένης προκαταβολής του Ελληνικού Δημοσίου.

http://e-aftodioikisi.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα