Πυρ ομαδόν κατά των σεναρίων αναδιάρθρωσης

Πυρ ομαδόν κατά των σεναρίων της αναδιάρθρωσης εξαπέλυσαν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με συνεντεύξεις που παραχώρησαν σε κυριακάτικες εφημερίδες.
Κατά της αναδιάρθρωσης τάσσεται ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης . Μιλώντας
στο «Έθνος της Κυριακής», σημειώνει ότι η αναδιάρθρωση του χρέους θα ήταν αρνητική και.....
για την ευρωζώνη, αλλά και για την ελληνική οικονομία. Ο Μ. Χρυσοχοΐδης διερωτήθηκε σε «τι θα ωφελήσει η οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του χρέους, αν δεν αλλάξουμε την ταυτότητα της οικονομίας μας».

Κατά της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους, η οποία θα έφερνε αναγκαστικά μια μεγάλη περίοδο σκληρής λιτότητας, τάσσεται και ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης . Σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο υφυπουργός Οικονομικών επικρίνει όσους έχουν προτρέξει να ανακινήσουν αυτό το ζήτημα τονίζοντας πως τόσο ο Κώστας Σημίτης, όσο και η Βάσω Παπανδρέου άνοιξαν «λάθος συζήτηση σε λάθος ώρα».

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο υπουργός Άμυνας ζητά να υπάρξει μια θεσμική εγγύηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι η Ελλάδα θα καλύψει τις δανειακές της ανάγκες το 2012 και ότι το τραπεζικό της σύστημα θα παραμείνει σταθερό προκειμένου να ηρεμήσουν οι αγορές. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί σφάλμα την αναπαραγωγή στο εσωτερικό της χώρας της συζήτησης για την αναδιάρθρωση, σημειώνει όμως πως είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί ο στόχος των 50 δισ. ευρώ ως το 2015 μέσα από άμεσες επενδύσεις , αλλά ότι είναι εφικτός με τη χρηματοοικονομική αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου και με στόχο την επαναγορά χρέους.

http://news.pathfinder.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα