Ραγκούσης: Πρώτο βήμα για τη ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας οι εκλογές

«Πιστεύω ότι αυτές οι εκλογές θα αποτελέσουν το πρώτο βήμα για την ριζική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης σε εκδήλωση της κίνησης Π80 απόψε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, την οποία συντόνιζε ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης.

«Μέχρι τώρα η.....
Ελλάδα
βάλτωσε για οικονομικούς λόγους οι οποίοι υποχώρησαν μετά το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. Τώρα όμως ελλοχεύει ο κίνδυνος διατήρησης του καθεστώτος αβεβαιότητας εξαιτίας πολιτικών παραγόντων» συνέχισε ο κ. Ραγκούσης, προσθέτοντας «αλίμονο αν πέσουμε σε καθεστώς ακυβερνησίας». Όπως ανέφερε, το να μην περιέλθει η χώρα σε κατάσταση ακυβερνησίας, δεν είναι μόνο ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και άλλων κομμάτων, και κάλεσε την Δημοκρατική Αριστερά να σκεφθεί σοβαρά τη στάση της και το ενδεχόμενο απόρριψης συμμετοχής της σε κυβέρνηση.

«Υπάρχουν δύο τρόποι αλλαγής του πολιτικού συστήματος: Ο ένας είναι να αλλάξει «από μέσα» και ο άλλος να αλλάξει «απ' έξω» (ανατροπή του πολιτεύματος). Το πολιτικό σύστημα μπορεί και πρέπει να αλλάξει μόνο «από μέσα» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας.

Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι εδώ που έχει φθάσει η χώρα δεν πρέπει «να μασάμε τα λόγια μας» και διατύπωσε 6 προτάσεις υπέρβασης των δυσχερειών:

-Προοδευτική Μεταρρύθμιση παντού

-Ο ιδιωτικός τομέας ατμομηχανή της ανάπτυξης

-Συμμαχία ευθύνης

-Εκστρατεία κατά της διαφθοράς

-Υπεράσπιση της πολιτικής και των ιδεών

-Ενότητα της δημοκρατικής παράταξης.

Τα βιώματα της τελευταίας διετίας μας έχουν σημαδέψει είπε ο κ. Ραγκούσης ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε σε τρία συγκεκριμένα παραδείγματα, εκείνο των υπαλλήλων με καθεστώς stage, εκείνο των ταξί και εκείνο του ΧΥΤΑ στην Κερατέα, διερωτώμενος αν τα συμφέροντα 45.000 υπαλλήλων έναντι του δημοσίου συμφέροντος ήταν φιλολαϊκή ή αντιλαϊκή πολιτική, ενώ το ίδιο δίλημμα έθεσε και για τα συμφέροντα ενός συγκεκριμένου επαγγελματικού κλάδου έναντι του δικαιώματος του κράτους για τη διαχείριση αδειών δημόσιας χρήσης, καθώς και για την περιφρούρηση του εργοταξίου του ΧΥΤΑ στην Κερατέα την οποία, όπως είπε «είχαν αγκαλιάσει όλα τα συστήματα λαϊκισμού».

«Σήμερα στην Ελλάδα της χρεοκοπίας - γιατί περί αυτού πρόκειται στην ουσία - φιλολαϊκό είναι οτιδήποτε βγάζει τη χώρα από το θανατηφόρο καθεστώς του φόβου της επιστροφής στην δραχμή και της στάσης πληρωμών» είπε ο κ. Ραγκούσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας είπε ότι «φθάσαμε εδώ που φθάσαμε γιατί χάθηκε το 2010» και πρόσθεσε ότι «ωστόσο έγιναν αλλαγές, έχουμε αυτομαστιγωθεί για το παρελθόν, τέλος οι ματιές πίσω, πρέπει να πάμε μπροστά λέγοντας την αλήθεια, θέτοντας κανόνες και ιεραρχώντας προτεραιότητες».

Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι το πολιτικό σύστημα επί χρόνια δεν έλεγε αλήθειες, ενώ σε ό,τι αφορά τις οικονομικές, αναπτυξιακές προτεραιότητες, είπε ότι πέραν των παραδοσιακών κλάδων της Οικονομίας, πρέπει να δοθεί βάρος
Keywords
Τυχαία Θέματα