Ρωσία - Δεδομένα της ψηφοφορίας

Στη Ρωσία τελείωσαν οι προεδρικές εκλογές. Τη δοσμένη στιγμή συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων των εκλογέων. Βάσει των στοιχείων στις 01.00 ώρα Μόσχας υπέρ του Βλαντίμιρ Πούτιν ψήφισε το 64,63% των ψηφοφόρων. Υπέρ του Γκενάντι Ζιουγκάνοφ – το 17,08%. Υπέρ του Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι – το 6,58%. Υπέρ του Σεργκέι Μιρόνοφ – το 3,72%. Και υπέρ του Μιχαήλ Πρόχοροφ – το 6,91%.
Τα επίσημα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών θα ανακοινωθούν στις 14 Μαρτίου το αργότερο.
Σύμφωνα
με τη νομοθεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τις εκλογές, βάσει των αποτελεσμάτων της.....
ψηφοφορίας νικητής αναγνωρίζεται ο υποψήφιος που έχει συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή το 50% + οποιοδήποτε αριθμό ψήφων. Σε περίπτωση, που κανένας από τους υποψηφίους δεν θα πάρει πάνω από τις μισές ψήφους, τότε ο νικητής αναδεικνύεται στο δεύτερο γύρο, στον οποίο συμμετέχουν οι υποψήφιοι που πήραν την πρώτη και τη δεύτερη θέση στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας.

Παρακολουθούν την πορεία των εκλογών και την τήρηση όλων των κανόνων οι διαπιστευμένες πολυάριθμες αντιπροσωπείες ξένων παρατηρητών, που εκπροσωπούν τέτοιους οργανισμούς, όπως είναι ο ΟΑΣΕ, η ΚΚΣΕ, ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης και άλλες δομές. Στους ξένους παρατηρητές παραχωρούνται αρμοδιότητες παρόμοιες με τα δικαιώματα των εθνικών παρατηρητών.

Σημείωση: η φετινή εκστρατεία έχει μία σειρά ιδιομορφίες σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές. Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας εκλέγειται για πρώτη φορά για 6 χρόνια αντί των 4, όπως προηγούμενα. Υπάρχουν νεωτερισμοί και στη διαδικασία της ψηφοφορίας. Με εντολή του πρωθυπουργού της Ρωσίας όλα τα εκλογικά τμήματα στη χώρα (πάνω από 91.000) είναι εφοδιασμένα με web κάμερες (2 σε κάθε τμήμα). Η βιντεοσκόπηση γίνεται τόσο κατά την ψηφοφορία, όσο και κατά την καταμέτρηση των ψήφων των εκλογέων.

http://greek.ruvr.ru
Keywords
Τυχαία Θέματα