Ρουκέτες Παπανδρέου προς επίορκους δικαστές

Ρουκέτες κατά της μερίδας της συνδικαλιστικής ηγεσίας των δικαστών που καλούν σε συνταγματική αποχή τους συναδέλφους τους, εξαπέλυσε χθες ο Πρωθυπουργός μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Με αφορμή την απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στις 15/10, που καλούσε τους δικαστές να απέχουν από τα ακροατήρια και να μην....
εκδίδουν αποφάσεις, ο Γιώργος Παπανδρέου
έβγαλε τη συσσωρευμένη οργή του για την κατάντια της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Ο Πρωθυπουργός, είπε χαρακτηριστικά: «… όπως οι πολίτες θέλουν να δουν και τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης να συνεισφέρουν και αυτοί επιτέλους στην εθνική προσπάθεια. Αν δεν κάνω λάθος είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, λειτουργοί του κράτους. Ακόμα και περισσότερο από τους βουλευτές, οι οποίοι βουλευτές, στο κάτω κάτω επανειλημμένως αρνήθηκαν -και αυτό δεν το ξέρει ο πολύς κόσμος- αυξήσεις τα τελευταία χρόνια. Δεν αρνήθηκαν τις αυξήσεις οι δικαστές. Και τώρα που ζητάμε και από αυτούς τον οβολό τους υπέρ της ανεξαρτησίας της χώρας μας, μας μιλάνε για οικονομική κατοχή. Αυτή την οικονομική κατοχή θα παλέψουμε όταν και αυτοί και όλοι πληρώσουν τον οβολό τους και οι δικαστές».
Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε και σε δικαστικές αποφάσεις που προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα λέγοντας:
«Και όταν συμβάλλουν στο αίσθημα δικαίου και δεν αφήνουν διάφορους επειδή είναι παράγοντες ισχυροί του ποδοσφαίρου των ΜΜΕ ή των επιχειρηματιών να μπορούν να υπεκφεύγουν της Δικαιοσύνης με αρνησιδικία, με αναβολές ή με άλλα τερτίπια». Εδώ ο πρωθυπουργός υπαινίχθηκε διαπλοκή και παρεμβάσεις.
Κλείνοντας ο πρωθυπουργός στο τμήμα τις ομιλίας του για το ρόλο των δικαστών κατέληξε, κάνοντας διαχωρισμό μεταξύ των πολλών: «Εγώ απευθύνομαι στη μεγάλη πλειοψηφία των δικαστών, που πιστεύουν στο αίσθημα δικαίου και όχι στους λίγους οι οποίοι παίζουν παιχνίδια με την τύχη της χώρας». Προφανώς υπαινισσόμενος πολιτικά παιχνίδια.

http://www.kentri.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα