Σαμαράς: Διαπραγμάτευση μέχρι τέλους. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λ. Παπαδήμο

Αναλυτικές εξηγήσεις για τα αποτελέσματα της σθεναρής διαπραγμάτευσης που του ζήτησε να κάνει αναμένει, από τον Λουκά Παπαδήμο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στην επικείμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Ο Αντώνης Σαμαράς είχε μέχρι απόψε το απόγευμα απανωτές συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες και το οικονομικό επιτελείο της Λεωφόρου Συγγρού όπου αποφασίστηκε να επιμείνει
η ΝΔ στην σκληρή γραμμή για τον 13ο και 14ο μισθό στον....
ιδιωτικό τομέα και για την προστασία των χαμηλοσυνταξιούχων από τις προτεινόμενες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

Τις θέσεις αυτές στήριξαν δημόσια σήμερα ο Γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο αρμόδιος τομεάρχης Νίκος Νικολόπουλος και ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Κώστας Τζαβάρας με σχετικές τοποθετήσεις σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις που παραχώρησαν.

Κάθετη είναι η άρνηση της ΝΔ και σε άλλα προτεινόμενα μέτρα όπως η φορολόγηση των αγροτεμαχίων ή η αύξηση των αντικειμενικών αξιών ενώ θα ζητηθούν συγκεκριμένα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο ύψος του κατώτατου μισθού θα επιφέρει οφέλη στην ανταγωνιστικότητα, τις μειώσεις τιμών των προϊόντων ή την αντιμετώπιση της ανεργίας.

«Διαπραγμάτευση μέχρι τέλους για να αποφευχθούν τα χειρότερα,» είναι η γραμμή με την οποία θα προσέλθει στην κρίσιμη συνάντηση των αρχηγών,ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος είχε και σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λουκά Παπαδήμο με μοναδικό αντικείμενο τον προσδιορισμό του χρόνου που θα διεξαχθεί το συμβούλιο των αρχηγών.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, μεθοδεύεται να συγκληθεί το συμβούλιο ακόμη και αύριο το μεσημέρι, χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα του Σαββάτου.. Υψηλόβαθμές πηγές της ΝΔ διευκρίνιζαν στο BriefingNews ότι δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση και καμία συμφωνία ανάμεσα στον κ. Παπαδήμο και τον κ. Σαμαρά για τη φύση των μετοχών που θα εκδοθούν με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Για την ΝΔ παραμένει σε ισχύ η δέσμευση του υπ. Οικονομικών για την έκδοση κοινών μετοχών.

«Τίποτα δεν είναι δεδομένο και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παραδώσουμε έτσι εύκολα τα όπλα,» έλεγαν πηγές της ΝΔ σε μια προσπάθεια να στείλουν μήνυμα ότι «ο κ. Σαμαράς θα επιμείνει σε μια σκληρή διαπραγμάτευση μέχρι τέλους ώστε και η χρηματοδότηση της χώρας με την επίτευξη συμφωνίας να διασφαλιστεί αλλά και να αποτραπεί ένας νέος κύκλος ύφεσης στην ελληνική οικονομία.»

Την γραμμή της σκληρής διαπραγμάτευσης για την αποφυγή οριζόντιων περικοπών και την επιδίωξη μιας συμφωνίας που θα επιτρέπει την προώθηση αναπτυξιακών μέτρων από την επόμενη κυβέρνηση στηρίζουν και οι αποκαλούμενοι φιλελεύθεροι βουλευτές όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κωστής Χατζηδάκης ενώ αντίστοιχες πρωτοβουλίες για να προωθηθεί η συγκεκριμένη θέση της ΝΔ αναλαμβάνει σε επίπεδο ευρωκοινοβουλίου η Μαριέττα Γιαννάκου.

Ταυτόχρονα στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου ο Γιώργος Παπανικολάου έθεσε ευθέως το αίτημα της ΝΔ για κούρεμα και των
Keywords
Τυχαία Θέματα