Σαμαράς: «Θα έρθει στιγμή που θα βιάζονται να κυβερνήσω….»

«Να το θυμηθείτε ότι κάποια στιγμή η υπόλοιπη Ελλάδα θα βιάζεται να κυβερνήσει η Νέα Δημοκρατία περισσότερο από εμάς τους ίδιους…..»Την φράση αυτή του Αντώνη Σαμαρά στην συνέντευξη του στην ΔΕΘ θυμήθηκα σήμερα το πρωί διαβάζοντας στον κυριακάτικο και ηλεκτρονικό Τύπο τις πρωτοφανείς
πιέσεις που του ασκούνται για να συναινέσει – δηλαδή για να συγκυβερνήσει με τον Γιώργο Παπανδρέου, η ανεπάρκεια του οποίου έχει γίνει...
πλέον αντιληπτή από όλους.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο Σαμαράς επανέλαβε, με άλλα λόγια κι αυτό που είπε στην ΔΕΘ και στον Μπαρόζο, και στους άλλους συνομιλητές του την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες: «Μόνο εγώ έχω εναλλακτικό σχέδιο και θα καταλάβετε την αξιοπιστία του όταν θα συνειδητοποιήσετε την αποτυχία του δικού σας σχεδίου».

Αυτό βέβαια δεν το λένε οι «καλά πληροφορημένες» πηγές των σημερινών δημοσιευμάτων που χρησιμοποιούν μόνο όσα δήλωσαν ή διέρρευσαν ο Γάλλος πρωθυπουργός, οι Ρομπάι και Μπαρόζο, η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Για να επιτεθούν στον Σαμαρά χρησιμοποιούν ακόμα και όσα είπε ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός της Βαυαρίας Έντμουντ Στόιμπερ (τον γνωρίζει κανείς εκτός …Μονάχου;). «Το αδελφό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας φέρει μεγάλη ευθύνη για τη μιζέρια του χρέους. Είναι παρανοϊκό το ότι ειδικά αυτό το κόμμα … βγάζει τον κόσμο στους δρόμους (!!!) για να διαδηλώνει ενάντια στα μέτρα λιτότητας», δήλωσε ο κ. Στόιμπερ επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Επειδή αν είχαν πάρει χαμπάρι θα συνειδητοποιούσαν ότι κάνουν πολύ καλό στην αντιπολιτευτική εικόνα του Σαμαρά με αυτά που λένε. Δεν έχουν παρά να στείλουν εκπροσώπους τους στην πλατεία Συντάγματος και να ρωτήσουν τον κόσμο τι γνώμη έχει για την Ευρώπη.

Πόσο μάταιες είναι όμως οι πιέσεις στον Σαμαρά να συναινέσει φαίνεται όμως να το καταλαβαίνει και ο κ. Σταύρος Ψυχάρης στο σημερινό κύριο άρθρο του στο ΒΗΜΑ – διαβάστε ”Η ευθύνη του κ. Σαμαρά”

Τι λέει ο κ. Ψυχάρης για όσους μπορούν να διαβάσουν πίσω από τις γραμμές;

Ο Σαμαράς είναι «εν αναμονή Πρωθυπουργός», οι θέσεις του «εκφράζουν τις θέσεις ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων» και «πιθανώς τη λαϊκή πλειοψηφία», «ο Λαός θα κρίνει εκτιμώντας τα προσόντα και την ειλικρίνεια του καθενός» (χα χα χαααα), «το κρίσιμο σημείο θα είναι το πολιτικό πρόγραμμα», που μόνο ο Σαμαράς έχει με το Ζάππειο2. Και φυσικά κανένας πολιτικός δεν υποκύπτει όταν του γράφουν ανοικτά να υποκύψει.

Φαίνεται λοιπόν πως όχι μόνο το συγκρότημα Αλαφούζου αλλά και άλλοι πολλοί αντιλαμβάνονται ότι έρχεται η ώρα του Σαμαρά.

Και για να επανέλθουμε στο θέμα των εκλογών που τόσο απασχολεί αρκετούς αναγνώστες μας:

Καταρχήν δεν γνωρίζω αν η τόση πίεση να ζητήσει εκλογές ξεκινά από την αγάπη για τον τόπο μας που καταστρέφει ο ΓΑΠ και η παρέα του, ή εκφράζει και τον ενδόμυχο πόθο ορισμένων “να ξεμπερδεύουμε με τον Σαμαρά“. Επειδή ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι χωρίς ισχυρή πλειοψ
Keywords
Τυχαία Θέματα