Σχετ. με το δημοσίευμα σας στις 2/1/2012 περί μαφίας επιδόματος Χριστουγέν​νων

Οργισμένη αντίδραση των υπαλλήλων της Επιθεώρησης Εργασίας Ηρακλείου Κρήτης, για τις καταγγελίες του γραμματέα οικονομικού του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουρίνου, περί "μαφίας" του επιδόματος Χριστουγέννων
Εξοργισμένοι φέρονται οι υπάλληλοι της Επιθεώρησης Εργασίας στο Ηράκλειο Κρήτης, με τις αόριστες και συκοφαντικές, όπως χαρακτηρίζουν, καταγγελίες του.......
γραμματέα
οικονομικού του Εργατικού Κέντρου Ηρακλειου, κ. Γιάννη Κουρίνου, για τη «μαφία» του επιδόματος των Χριστουγένων, καταγγελίες οι οποίες δημοσιεύθηκαν στο zougla.gr και αναπαράχθηκαν και από άλλα sites και blogs στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα και τις καταγγελίες του κ. Κουρίνου υπήρξε αγαστή συνεργασία του Υπουργείου Εργασίας, των Επιθεωρήσεων Εργασίας, της Αστυνομίας και των εργοδοτών, προκειμένου οι τελευταίοι να αποφύγουν το «αυτόφωρο» σε περίπτωση μη καταβολής του δώρου Χριστουγέννων.

Οι υπάλληλοι της Επιθεώρησης Εργασίας Ηρακλείου, αντέδρασαν άμεσα και με αλλεπάλληλες προφορικές επικοινωνίες με το επίσημο συνδικαλιστικό φορέα του κ. Γ. Κουρίνου, δηλαδή το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, ζήτησαν επίμονα την παρέμβαση της Διοίκησης του Ε.Κ.Η. με σκοπό να κανονίσουν συνάντηση με τον καταγγέλλοντα για παροχή εξηγήσεων, ή κατάθεση στοιχείων για την καταγγελία του. Ο καταγγέλλων συνδικαλιστής, όπως αναφέρουν οι υπάλληλοι, παρά την αρκετή υπομονή που έκαμαν, ουδέποτε τόλμησε να συναντηθεί μαζί τους, προκειμένου να υπερασπισθεί τα καταγγελλόμενα και ενώπιον τους, ή να ανακαλέσει έστω και προφορικά τις καταγγελίες του σε περίπτωση που αυτές ήταν αβάσιμες και επιπόλαιες.

Επειδή όπως τονίζουν δεν πρόκειται να ανεχτούν τέτοιου είδους κατηγορίες και συκοφαντίες και ειδικά από ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζονται για πολλά χρόνια και γνωρίζουν κάτω από ποιες συνθήκες προσπαθούν με όσα μέσα και δυνάμεις διαθέτουν, να κάνουν τη δουλειά τους, θα προβούν σε οποιεσδήποτε νόμιμες ενέργειες μπορούν, για να αποκαταστήσουν τη ζημιά που τους προκάλεσε η καταγγελία αυτή και να διαφυλάξουν το κύρος και την αξιοπρέπεια τους έναντι των οικογενειών τους, των εργαζομένων και των κοινωνικών φορέων της περιοχής.

Η παρακάτω επιστολή προς το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, αναφέρουν, είναι το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και έπεται συνέχεια.
Προς
Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.
Κε Πρόεδρε.

Παρελθούσης απράκτου της προθεσμίας που η Υπηρεσία σας (Ε.Κ.Η.) έθεσε, αλλά και των αναβολών που εσείς προσδιορίζατε για προσέλευσή σας – μετά του συναδέλφού σας – για ζητηθείσες από μέρους μας εξηγήσεις, σας καλούμε, εντός δύο ημερών από την παραλαβή του παρόντος:

Ή να ανακληθούν, με τον ίδιο τρόπο και στο ίδιο μέσο, τα όσα αναληθή και κατασυκοφαντικά κατά των Υπηρετούντων στο Τ.Κ.Ε. Ν. Ηρακλείου αναφέρονται

Ή ο Γραμματέας Οικονομικού του Ε.Κ.Η. να αποδείξει με στοιχεία:

α) Ποιος ειδοποίησε ποιόν για τη συγκεκριμένη υπόθεση και

β) πότε, ποιος και κατά ποιού η Υπηρεσία μας λειτούρ
Keywords
Τυχαία Θέματα