Σε απάντηση των ψευδών ανακοινώσεων της ΕΤΕΡ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σε απάντηση των ψευδών προκλητικών, αντισυνδικαλιστικών και αντεργατικών ανακοινώσεων της ΕΤΕΡ με ημερομηνίες 21 και 23 Φεβρουαρίου 2012, εμείς, οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στο ξενόγλωσσο πρόγραμμα 104.4 fm, του δημοτικού ραδιοσταθμού “Αθήνα 9.84 fm”, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Κανείς από εμάς, όπως και κανένας εκπροσωπός μας, ούτε παραβρέθηκε ούτε εκδήλωσε καθ' οιονδήποτε τρόπο τη συμπαράστασή του στην προκλητική και αντιδημοκρατική συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΕΤΕΡ
έξω από τις εγκαταστάσεις του σταθμού εμποδίζοντας την.....
απρόσκοπτη είσοδο και έξοδο των εργαζομένων.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι οι περι ων ο λόγος συνάδελφοι τους οποίους υπερασπίζεται η ΕΤΕΡ δεν είναι πλέον εργαζόμενοι καθώς έχουν λήξει προ πολλού οι συμβάσεις έργου με τη ΔΕΡΑ.

Καταδικάζουμε απερίφραστα παρόμοιες “συνδικαλιστικές πρακτικές” οι οποίες όχι μόνο δεν προασπίζουν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και δη των δημοσιογράφων, αλλά απεναντίας τα υπονομεύουν σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία θέτοντας σε ομηρία το πενιχρό έτσι κι αλλιώς εισόδημά μας.

Απαιτούμε από την ΕΤΕΡ να σταματήσει αυτού του είδους τις τυχοδιωκτικές ενέργειες και να προασπίσει τα συμφέροντα των συγκεκριμένων μελών της μέσω της δικαστικής οδού ή όποιου άλλου νόμιμου μέσου κρίνει.

Παράλληλα, εμείς, οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στο ξενόγλωσσο πρόγραμμα 104.4 fm, του δημοτικού ραδιοσταθμού “Αθήνα 9.84 fm”, καταγγέλουμε στους πολίτες της Αθήνας:

Την αντεργατική, “συνδικαλιστική” πρακτική της Ένωσης Τεχνικών Ραδιοφωνίας, τα μέλη της οποίας απέκλειαν την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού για τους υπόλοιπους εργαζόμενους σ' αυτόν, χθες έως αργά το βράδυ. Οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να εργάζονται περικυκλωμένοι, αποκλεισμένοι και προπηλακιζόμενοι.

Την αυταρχική, αντιδημοκρατική πρακτική της Ε.ΤΕ.Ρ., η οποία στερεί από τους εργαζόμενους δημοσιογράφους το δικαίωμα στην εργασία.

Την Ε.ΤΕ.Ρ, η οποία αγνοεί επιδεικτικά το γεγονός ότι η διοίκηση του σταθμού έχει δρομολογήσει τη διαδικασία καταβολής των δεδουλευμένων στα μέλη της και δημιουργεί με την εμπρηστική συμπεριφορά της μια απαράδεκτη και επικίνδυνη, για το δικαίωμα στην ενημέρωση, κατάσταση.

Την Ε.Τ.Ε.Ρ., η οποία με την ανεύθυνη και δημαγωγική της πολιτική θέτει εν κινδύνω τη δουλειά 210 εργαζόμενων στον “Αθήνα 9,84 fm”, προκειμένου να εξυπηρετήσει αλλότριους προς την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, σκοπούς της.

Την Ε.ΤΕ.Ρ και τα μέλη της, τα οποία παρανόμως, βιαίως πραγματοποιούν κατάληψη στις εγκαταστάσεις του σταθμού παρεμποδίζοντας την ελεύθερη, ανεμπόδιστη δουλειά των δημοσιογράφων, στερώντας κατ' αυτόν τον τρόπο το δικαίωμα στην ενημέρωση από τους πολίτες της Αθήνας.

Εμείς, οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στο ξενόγλωσσο πρόγραμμα 104.4 fm, του δημοτικού ραδιοσταθμού “Αθήνα 9.84 fm”, δηλώνουμε:

Ότι η Ε.ΤΕ.Ρ. οφείλει να εξαντλήσει, εφόσον πιστεύει ότι βρίσκε
Keywords
Τυχαία Θέματα