Σε καθεστώς γκρίζας ζώνης 114 ελληνικά νησιά

«Μετά την χλιαρή στάση της Κυβέρνησης απέναντι στις δημοπρασίες νησιών που οργιάζουν σε διεθνείς ιστοσελίδες, κυκλοφορούν δημοσιεύματα ότι έχουμε συμφωνήσει πλήρως με την Τουρκία για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ακόμη και για την ελληνικότητα 114 νησίδων», επισημαίνει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, κ. Γιώργος Ανατολάκης σε ερώτησή του προς τον υπουργό Εξωτερικών.
Συνεχίζει δε τονίζοντας πως «στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών που.....
διεξάγονται περί προσφυγής στην Χάγη για την υφαλοκρηπίδα,
η Τουρκία ενσωμάτωσε στο σχέδιο και το καθεστώς κυριαρχίας σε 114 μικρά νησιά κυρίως του νοτίου Αιγαίου. Εάν αληθεύει το γεγονός αυτό, τότε η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν προχωρά στην ανακήρυξη της ΑΟΖ στην θάλασσα όπως δικαιούται, αλλά φτάνει στο σημείο να διαπραγματεύεται και εθνική κυριαρχία σε έδαφος», υπογραμμίζει.

Ο κ. Ανατολάκης ζητά να ενημερωθεί αφενός μεν για το αν ισχύουν οι ισχυρισμοί για υιοθέτηση του σχεδίου συνυποσχετικού με τις παράλογες Τουρκικές αξιώσεις περί γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, αν αποδέχεται η Ελλάδα μία ή περισσότερες διαφορές με την Τουρκία στο Αιγαίο για προσφυγή στην Χάγη πέρα από την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και ποιο ήταν το αντικείμενο της τελευταίας συνάντησης που έγινε στο Ναύπλιο μέσα στον Ιούλιο ανάμεσα στις 2 διαπραγματευτικές ομάδες και σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαβουλεύσεις;


http://www.dailynews24.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα