Σε ρόλο… αναπληρωτή πρωθυπουργού

Από το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου τον έχρισε ουσιαστικά συνδιαχειριστή της εξουσίας, δίνοντας του το αξίωμα του αντι-προέδρου της κυβέρνησης και του Υπουργού Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος λειτουργεί ουσιαστικά ως…
αναπληρωτής πρωθυπουργός.

Έναν πολιτικό ρόλο που συνέχισε
να έχει και στη μεταβατική κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, έστω κι αν, όπως αποδείχτηκε, ο άλλοτε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας δεν ήταν το ίδιο συμβιωτικός με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όπως είχε αποδειχθεί ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σήμερα, ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκάλεσε στην Ιπποκράτους σύσκεψη των μελών του υπουργικού συμβουλίου που ανήκουν στο Κίνημα, και κατά τα 2/3 συνθέτουν τη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου. Τους έδωσε οδηγίες, και ζήτησε να μην υπάρξει χαλάρωση του κυβερνητικού έργου μέχρι τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών.

Έχει τη σημασία του να επισημάνει κανείς ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τους υπουργούς και υφυπουργούς του ΠΑΣΟΚ να καταδείξουν τις διαφορές που τους χωρίζουν από τη Νέα Δημοκρατία, και να τονίσουν τις «αντιφάσεις», που σύμφωνα με τον νέο Πρόεδρο του Κινήματος διακρίνουν τις κυβερνητικές θέσεις της Συγγρού.

Στην ουσία, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποκατέστησε τον Λουκά Παπαδήμο, λειτουργώντας ως… αναπληρωτής πρωθυπουργός, ακόμη και σήμερα που δεν μετέχει πλέον στο κυβερνητικό σχήμα. Και θύμισε για άλλη μια φορά, το… περίεργο κλίμα στις σχέσεις του με τον μεταβατικό πρωθυπουργό.

http://www.statesmen.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα