ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ ΚΟΝΙΤΣΗΣ! ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟΝ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Ευτυχώς που ο Αγιος Κονίτσης δεν λέγει να σιωπήσει. Δεν του το επιτρέπει η επισκοπική του συνείδηση. Για μια ακόμη φορά κάλεσε τους πιστούς να σηκωθούν από τους καναπέδες και από την αποχαύνωση της τηλεόρασης για να δουν τι πρέπει να γίνει για τη σωτηρία της.....
πατρίδας μας.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΕΩΡΗ ΑΝ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Σεβασμιότατε! Χαιρόμαστε αφάνταστα για τις παρεμβάσεις σας αλλά αυτές δεν φτάνουν για να λυθούν τα προβλήματα. Οι πιστοί είναι ως πρόβατα
μη έχοντα ποιμένα. Ακούν εσάς, ακούν ορισμένους άλλους ευλαβείς επισκόπους, κληρικούς, μοναχούς και λαικούς που κάνουν Ομολογίες, που διαμαρτύρονται, που φωνάζουν, που δεν συμβιβάζονται με το κακό, αλλά η ελπίδα τους μένει μετέωρη, επειδή δεν βλέπουν το ηγετικό ανάστημα που θα τους οδηγήσει έξω από την Αίγυπτο της δουλείας.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

Χρειάζεται σχεδιασμός, στρατηγική, επιτελικό σχέδιο. Κι αυτό το σχέδιο δεν σχεδιάζεται στην πλατεία Συντάγματος με αυτούς που μουντζώνουν, - όταν δεν βρίσκονται στις παραλίες και στις καφετέριες εννοείται- αλλά στα επιτελικά γραφεία των αληθινών ποιμένων, που εκπονούν συγκεκριμένο σχέδιο δράσης.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανείς στον οποίο να μπορούν να προσβλέπουν οι πιστοί και να νιώθουν ότι είναι ηγέτης με πρόγραμμα ανατροπής των δεδομένων.

ΑΝΑΓΚΗ ΝΕΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ

Θυμάστε πώς λειτουργούσαν τα πράγματα όταν ζούσε ο αείμνηστος Γέροντας Επιφάνιος; Το απέριττο του διαμέρισμα στη Μακεδονίας ήταν το στρατηγείο του αγώνα για όλα τα θέματα της Εκκλησίας. Οικουμενισμό, νεωτερισμούς, αντικανονικές καταστάσεις στην Εκκλησία, αντίσταση στα σχέδια των εκκλησιομάχων. Αγιες μορφές της Εκκλησίας, Επίσκοποι, Ηγούμενοι, Καθηγητές πανεπιστημίων βρίσκονταν σε διαρκή επαφή μαζί με τον π. Επιφάνιο για δεκαετίες για να πάρουν γραμμή. Η Σύνοδος έκανε πολλές φορές τεχνητά διαλείμματα κατά τις συνεδρίες της για να δοθεί η δυνατότητα σε επισκόπους να επικοινωνήσουν με το π. Επιφάνιο και να ζητήσουν καθοδήγηση πώς να προωθηθεί πρακτική λύση των προβλημάτων.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ

Αλλά σήμερα δεν υπάρχει Επιφάνιος. Γι’ αυτό είναι επιβεβλημένο να υπάρξει συλλογική προσπάθεια. Σας παρακαλούμε υικά να ηγηθείτε προσπάθειας στην Ιεραρχία για να υπάρξουν πρακτικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Σας παρακαλούμε να μη ρωτάτε τα πρόβατα τι να κάνετε! Εσείς είστε ο βοσκός! Μαζί με σας ευτυχώς σκέφτεται κατά Θεόν η πλειοψηφία - θα έλεγα η συντριπτική πελιοψηφία - της Ιεραρχίας. Υπάρχουν πολλοί αρχιερείς και στην παρούσα Διαρκή Ιερά Σύνοδο και στο σώμα της Ιεραρχίας ως σύνολο, που διαφωνούν με τις Αρχιεπισκοπικές επιλογές. Αυτό που χρειάζεται είναι ο συντονισμός για την ανατροπή του σκηνικού.

Αλλά αυτό μπορείτε να το κάνετε εσείς ως επίσκοπος. Εμείς οι απλοί και ασήμαντοι άνθρωποι μπορούμε να φωνάξουμε, μπορούμε να γράψουμε, μπορούμε να υπογράψου
Keywords
Τυχαία Θέματα