Σφοδρή γαλλοβρετανική σύγκρουση εν όψει γαλλικής υποβάθμισης

Μια εικόνα εποχής ναπολεόντειων πολέμων με την Βρετανία και κάποιες βόρειες χώρας να ανθίστανται απομονωμένες των κεντρικών δυνάμεων που είχαν τεθεί υπό την γαλλική κυριαρχία, αρχίζει να παίρνει η Ευρώπη.

Σήμερα το νέο επεισόδιο της γαλλοβρετανικής σύγκρουσης είχε να κάνει με την ανταλλαγή κατηγοριών για το....
ποιος έχει το μεγαλύτερο έλλειμμα, καθώς ο μεν πρωθυπουργός της Γαλλίας φοβούμενος την υποβάθμιση της γαλλικής οικονομίας είπε ότι «Οι Βρετανοί φίλοι μας είναι πιο χρεωμένοι από εμάς» για να έρθει ο Νικ Κλέγκ,
ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομικών και του Κεντρικού Τραπεζίτη, ο οποίος επίσης ζήτησε ανοιχτά την υποβάθμιση της Βρετανίας από τους οίκους αξιολόγησης αντί της Γαλλίας.

Ο κ. Κλέγκ εξέφρασε την οργή του και στον πρωθυπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος επικοινώνησε μαζί του από τη Βραζιλία για να δικαιολογηθεί με το επιχείρημα ότι οι δηλώσεις δεν είναι αυτές που φαίνονται.

Προηγουμένως ο κ. Φιγιόν είχε αναφέρει σε ακροατήριο τα εξής: Όπως μεταδίδει η Deutche Welle κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Λονδίνο εκτιμούν πως πρόκειται για μεθοδευμένη γραμμή της γαλλικής κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει το εκλογικό σώμα, αναζωπυρώνοντας αντιβρετανικά αντανακλαστικά, και για θεωρίες συνομωσίας, ώστε να περάσει ανώδυνα η υποβάθμισή της από τους οίκους αξιολόγησης.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα