ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ

Αρχισε να (βιο)καλλιεργεί φυτικό σφουγγάρι, μάλιστα, υπάρχει και αυτό στη φύση εκτός από το θαλάσσιο, και να προχωρά στην παραγωγή προϊόντων όπως το τουρσί από καρπούζι και πεπόνι. Από τη Γερμανία στον Λευκότοπο Σερρών, η οικογένεια του Γιάννη Παπαδόπουλου συνεχίζει να αγωνίζεται σε ένα χώρο δύσκολο, παράγοντας ιδιαίτερα προϊόντα.

Ο ίδιος μας διηγείται: Η οικογένειά μου, όπως και όλο το.....
χωριό, καλλιεργούσαν ανέκαθεν καπνό, σιτάρι, ελιές, αμύγδαλα και αργότερα βαμβάκι, τεύτλα, καλαμπόκι, μηδική κ.λπ. Υστερα από 10 χρόνια -Γερμανία (2) και Θεσσαλονίκη
(8)- αποφάσισα να γυρίσω στο χωριό μου και να ασχοληθώ ξανά με τα χωράφια. Ετσι, μπήκα το 2001 στη βιοκαλλιέργεια με ελιές, αμύγδαλα, καρύδια, αρωματικά φυτά και φρούτα, όμως συγχρόνως έψαχνα να καλλιεργήσω και καινούργιες παραγωγές. Αποφάσισα να καλλιεργήσω σφουγγάρι, φουντούκια και να κάνω τουρσί καρπούζι και πεπόνι.

Το σφουγγάρι για το 95% των καταναλωτών ήταν άγνωστο προϊόν. Οταν το έβγαλα στην αγορ
Keywords
Αναζητήσεις
ελιφι, σφουγγάρι αιγυπτο
Τυχαία Θέματα