Σκληρά παζάρια στην ευρωζώνη για τις ελληνικές εγγυήσεις

Σχέδιο που προβλέπει την προσφορά μη ταμειακών περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας, ως εγγυήσεις για το νέο πρόγραμμα βοήθειας συζητούν οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Dow Jones Newswires.

Με βάση τις μέχρι στιγμής συζητήσεις δεν αποκλείεται οι εγγυήσεις να.....
συμπεριλάβουν και στοιχεία ακίνητης περιουσίας, ως αντάλλαγμα για το πακέτο διάσωσης.

Οι συζητήσεις έγιναν αναπόφευκτες, καθώς η συμφωνία Ελλάδας-Φιλανδίας ώθησε κι άλλες κυβερνήσεις να ζητήσουν παρόμοιες συμφωνίες.

Αντίθετο με την παροχή εγγυήσεων είναι και το ΔΝΤ, που ανησυχεί ότι μια τέτοια συμφωνία μπορεί να υπονομεύσει το καθεστώς προνομιακού πιστωτή, που να του εξασφαλίζει ότι θα λάβει πρώτο τις αποπληρωμές.

Οι πρώτες συζητήσεις αφορούσαν την παροχή ρευστών περιουσιακών στοιχείων, δηλαδή μετρητών ή και χρυσού. Στη συνέχεια, συζητήθηκαν τα μη ρευστοποιήσιμα στοιχεία, όπως οι ελληνικές εταιρείες ή η ακίνητη περιουσία, ένα ζήτημα ιδιαιτέρως ευαίσθητο στην Ελλάδα.

Εγγυήσεις σε χρυσό ζητά γερμανίδα υπουργός

Προβληματισμό προκαλεί και η στάση της γερμανίδας υπουργού Εργασίας, Ούρσουλα Βον Ντερ Λεγιέν, που υποστήριξε ότι τα μελλοντικά προγράμματα διάσωσης θα πρέπει να καλύπτονται με κρατικές εγγυήσεις που θα περιλαμβάνουν αποθέματα σε χρυσό και μερίδια σε κρατικές επιχειρήσεις.

http://www.newscode.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα