«Σούπα» η ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο

Μια επανάληψη των όσων έχει δηλώσει το τελευταίο διάστημα, για την οικονομία και την «υπερπροσπάθεια» που κάνει η κυβέρνησή του και ο ίδιος για να «σώσει» τη χώρα, ήταν η ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο. Χωρίς καμία είδηση και με πολλά αναμασήματα.

«Πήραμε την απόφαση να δώσουμε μάχη για να αποφύγουμε μία καταστροφή για τη χώρα και τον πολίτη, τη χρεοκοπίας και «να.....
μείνουμε στο ευρώ», τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει όλες εκείνες τις μεγάλες τομές που θα επιτρέψουν στη χώρα μας να αξιοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητές της και σημείωσε ότι στόχος είναι να ξεφύγουμε όλοι από τους περιοριστικούς ορίζοντες του μικρόκοσμού μας και να κοιτάξουμε το κοινό συμφέρον μας.

«Πρώτη προτεραιότητα μας: Μία σίγουρη πορεία. Να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία», είπε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη διόγκωση των ελλειμμάτων και του χρέους μετά το 2004, που, όπως είπε, οφείλεται στην κακοδιαχείριση, τη σπατάλη, την πελατειακή πολιτική, την καταπάτηση κάθε έννοιας χρηστής διοίκησης.

Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση «να δώσουμε μάχη για να αποφύγουμε μία καταστροφή για τη χώρα και τον πολίτη, τη χρεοκοπία, να μείνουμε στο ευρώ», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «αυτό σήμαινε και σημαίνει δύσκολες αποφάσεις, σήμαινε και σημαίνει αναγκαίες θυσίεςμ με διακιοσύνη ναι, αλλά πάντως θυσίες».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέθηκε στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, λέγοντας ότι «αυτή την προσπάθεια δεν έχουμε το δικαίωμα να την αφήσουμε στη μέση, γιατί αν μείνει στη μέση, θα έχουν πάει χαμένες οι θυσίες».

«Πρώτη μας προτεραιότητα λοιπόν, η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι θα λάβουμε και όποιες άλλες αποφάσεις πρέπει, θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να σταθεί όρθια η χώρα».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εταίρους της και θα πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, κάνοντας όλα όσα πρέπει προς το σκοπό αυτό.

Η συζήτηση για την ανάπτυξη, ανέφερε, δεν μπορεί να είναι αφηρημένη και προσέθεσε ότι πρώτη προϋπόθεση είναι η δημοσιονομική εξυγίανση και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει μία χώρα ταυτισμένη με την ποιότητα και ανταγωνιστική και ότι μπορούμε να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις του τότπου από τα εμπόδια και να πετύχουμε ένα φιλικό επενδυτικό κλίμα.

Στη συνέχεια, είπε ότι η ελληνική οικονομία ήταν αιχμάλωτη ενός κρατικοδίαιτου και πελατειακού συστήματος» και αναφέρθηκε στα συντεχνικά μικροσυμφέροντα και στα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, «ενάντια στα οποία», όπως είπε, «παλεύουμε».

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε και για τις αποκρατικοποιήσεις, που «δεν αποτελούν απλώς ένα τρόπο να μειώσουμε το χρέος μας», αλλά «αποτελούν ένα βασικό αναπτυξιακό εργαλείο».<
Keywords
Τυχαία Θέματα