Στ. Μάνος: Με την παραίτησή του ο Παπανδρέου έσωσε την Ελλάδα!

Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου

Τον χαρακτηρίζουν αντισυμβατικό, αιρετικό, σκληροπυρηνικό του νεοφιλελευθερισμού, ωστόσο όλοι σέβονται και διαβάζουν τις απόψεις του όσο κι αν διαφωνούν.

Ο λόγος για τον κ. Στέφανο Μάνο, ο οποίος κάνει μια σημαντική παρέμβαση στο “Newsbomb.gr” λέγοντας ότι με την παραίτησή του, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έκανε τη μόνη σοβαρή ενέργεια για να.....
σώσει τη χώρα. Ο κ. Μάνος ασκεί κριτική προς την κυβέρνηση του κ.
Λουκά Παπαδήμου, ειδικά όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα και τις επιδόσεις της.

Αναφέρεται επίσης στη Νέα Δημοκρατία με θετικές εκτιμήσεις ενώ είναι σκληρός στην κριτική του προς την Αριστερά και τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργο Καρατζαφέρη. Ο κ. Μάνος αναφέρεται επίσης στην υπόθεση με το «χαμένο εκατομμύριο» ενώ αναμοχλεύει μια λεπτομέρεια που έχουμε ξεχάσει: ποιος έχει συμφωνήσει με την Τουρκία να μη γίνουν έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Αιγαίο.

Όσον αφορά στο ερώτημα «αν έχουμε πιάσει πάτο» λέει αφοπλιστικά: «Υπάρχουν πολλοί πάτοι, κάτω από τον πάτο».

Όπως και να γίνει οι αναφορές του κ. Μάνου έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ
Από πού πηγάζει η αισιοδοξία που εξέφρασε ο μεταβατικός πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, την Παρασκευή; Έχουν γίνει τόσο ευχάριστα τα πράγματα;

Όχι! Δεν είναι ευχάριστα. Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος μπορεί να είναι αισιόδοξος που θα πάρει η Ελλάδα τα λεφτά αλλά δεν είναι μπορεί να αισιοδοξεί για κάτι παραπάνω. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

Τα λεφτά αποτελούν μια πτυχή του προβλήματος. Το ζητούμενο είναι να εργασθούμε -όλοι μαζί- ώστε να σταθεί η Ελλάδα και πάλι στα πόδια της, με ανάπτυξη και άνοιγμα θέσεων εργασίας. Αυτό δεν είναι γραμμένο κάπου και δεν είναι ορατό, ότι θα γίνει στο άμεσο μέλλον.

Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν και δεν είμαι βέβαιος ότι υπάρχει κάποιος που θέλει να τα κάνει.

Μα και ο κ. Παπαδήμος κάνει. Το θέμα είναι να δούμε αν κάνει συνετή πολιτική ή εάν, όπως τον ψέγουν, εφαρμόζει την πολιτική που υποδεικνύουν ξένα κέντρα όπως η Ε.Ε., η τρόικα ή η γερμανική ηγεσία μέσω του Μνημονίου. Συμφωνείτε;

Γνωρίζετε τις απόψεις μου. Υπάρχουν στοιχεία μέσα στο Νέο Μνημόνιο τα οποία είναι εξαιρετικά θετικά. Πρόκειται για ζητήματα που έθιγα και ορισμένοι ακόμα, εδώ και χρόνια.

Εφ’ όσον έρχονται και οι ξένοι και εντοπίζουν τις παθογένειες που προκαλούν οπισθοδρομήσεις, τότε ιδού δρόμος για σοβαρές μεταρρυθμίσεις. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με τα «κλειστά επαγγέλματα» ή η κατάργηση ορισμένων αναχρονιστικών ρυθμίσεων. Ήταν αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τις οποίες προσωπικώς διατύπωνα εδώ και τρία χρόνια.

Δεν χρειαζόταν να περιμένουμε το Μνημόνιο για να προσαρμοστούμε στα ευρωπαϊκά δεδομένα.

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Δεν μπορεί να είναι όλα καμωμένα στην Ευρώπη και τελικώς η εφαρμογή του Μνημονίου οδηγεί σε ανάπτυξη ή επιτείνει την ύφεση;

Θ
Keywords
Τυχαία Θέματα