Σταματήστε να σκέπτεστε με το περιεχόμενο των μεταξωτών βρακιών σας!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Το γεγονός και μόνο ότι διανοήθηκαν κάποιοι εντός και εκτός Ελλάδας πως είναι δυνατόν να συγκεντρωθούν κάπου επί του πλανήτου οι υπουργοί των οικονομικών της Ε.Ε. και αυτό να κρατηθεί μυστικό, αποδεικνύει πως η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη.

Ακόμη και ο πιο καλόπιστος έχει κάθε λόγο πλέον να ανησυχεί, διερωτώμενος πώς είναι δυνατόν αυτοί που δεν μπορούν να διαχειριστούν τα ραντεβού τους να είναι σε θέση
να βγάλουν την Ελλάδα και την Ευρώπη από την κρίση.

Εκτός και αν δεν πρόκειται για απλή ανοησία, αλλά για ένα συνεχές στήσιμο παγίδων, το οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι σε θέση ούτε να αντιληφθεί, ούτε να....
αντιμετωπίσει.

Αποδεικνύεται επίσης πως ο ίδιος ο υπουργός των Οικονομικών δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί επιτέλους να κάνει ό, τι του ζητούν. Αν του ζήτησαν να κρατηθεί μυστική η συνάντηση του Λουξεμβούργου, που από την περασμένη Παρασκευή μας έκανε άνω-κάτω, όφειλε να τους πει ξεκάθαρα ότι, στην εποχή της συνεχούς και ανεμπόδιστης ροής των πληροφοριών, τέτοια πράγματα δεν γίνονται.

Αν πάλι μόνος του αποφάσισε να μην πει τίποτε – και μάλιστα την ώρα που είχε αποκαλυφθεί η συνάντηση από το «Σπήγκελ» - τότε, τι να πούμε; Κινδυνεύουμε!

Κινδυνεύουμε αν ο υπουργός που χειρίζεται το μοναδικό σοβαρό θέμα της χώρας πιστεύει πως μπορεί να εξαφανιστεί επί πέντε ώρες, να τον ψάχνουν στα κινητά, να μην ξέρει, λέει, κανείς ότι έφυγε για το Λουξεμβούργο – εκτός από τον πρωθυπουργό που έφευγε για το Μεγανήσι.

Να έχει μπει στο αεροπλάνο για το Λουξεμβούργο, όπου έφθασε μέσω Μονάχου, να είναι κλειστό το κινητό του και να γίνει αντιληπτό ότι βρίσκεται στο εξωτερικό, επειδή ο τηλεφωνητής… μιλούσε γαλλικά!

Να μην ξέρει, ξαναλέει, κανείς τίποτε, ούτε καν (όπως μας είπε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος) ο πιο στενός συνεργάτης του (άλλο και τούτο), ο Γιάννης Καπελέρης! Ευτυχώς δηλαδή που εξαφανίστηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου και μάθαμε με ποιον ξημεροβραδιάζεται ο υπουργός των Οικονομικών – γεγονός που επίσης είναι πολύ ανησυχητικό!

Πάτε καλά; Είναι δυνατόν να εξαφανίζεται υπουργός επί πέντε ώρες; Μα και στο νοσοκομείο (κούφια η ώρα που το ακούει) να πήγαινε, πάλι έπρεπε να εκδοθεί ανακοίνωση.

Πίστεψε έστω και για μια στιγμή ο κ. Παπακωνσταντίνου πως, με το Σπήγκελ να γράφει για συνάντηση στο Λουξεμβούργο και συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ, δεν θα τον έψαχνε κανείς επί ώρες; Πέρασαν ώρες ακόμη και για να διαψευστεί το δημοσίευμα – που εν μέρει αποδείχθηκε αληθές.

Μα αν το πίστεψε, τότε ή ο ίδιος έχει πρόβλημα ή θεωρεί όλους τους υπόλοιπους ηλίθιους – επικίνδυνα πράγματα και στις δύο περιπτώσεις.

Και μετά τους φταίει ο Στρος-Καν, που τους παίζει ψιλό γαζί εδώ και ενάμιση χρόνο; Τους φταίει ο Στρος-Καν που δεν κράτησαν το στόμα τους κλειστό, που δεν παρουσίασαν απλώς τα πραγματικά στοιχεία (περνώντας συγχρόνως στην αντεπίθεση για την συμπεριφορά της Eurostat
Keywords
Τυχαία Θέματα