Στη Ρωσία σώζουν τα βρέφη, βάζοντάς τα σε ειδικά κιβώτια

Ειδικά κατασκευασμένα κιβώτια, στα οποία δόθηκε το όνομα «κιβώτια προστασίας μωρών», θα τοποθετηθούν σε ολόκληρη τη Ρωσία, προκειμένου να χρησιμοποιούνται από νεαρές κοπέλες που έχουν ανεπιθύμητες κυήσεις και προκειμένου να σκοτώσουν ή να εγκαταλείψουν τα βρέφη στο έλεος του θεού, θα μπορούν να τα τοποθετούν σε αυτά τα κουτιά, διατηρώντας την....
ανωνυμία τους.
Το συγκεκριμένο εγχείρημα αποσκοπεί στην παροχή συνθηκών
υγιεινής για όλα τα «ανεπιθύμητα» βρέφη και οι εμπνευστές του πιστεύουν πως είναι προτιμότερο να σωθεί έστω και μία νέα ζωή από το να εγκαταλείπουν οι μητέρες τα μωρά τους σε σκουπιδοτενεκέδες.

Ήδη , πέντε από αυτά τα ειδικά κουτιά έχουν τοποθετηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Κρασνοντάρ και το κόστος του καθενός φθάνει στο ποσό των 10.000 ευρώ. Όπως τονίζουν οι αξιωματούχοι του υπουργείου υγείας της Ρωσίας, τα κουτιά θα τοποθετηθούν σε μικρή απόσταση από τα δημόσια νοσοκομεία.

«Μέχρι τώρα σε κανένα από τα πέντε κιβώτια δεν έχει εγκαταλειφθεί κανένα βρέφος», τονίζει η διευθύντρια της υγειονομικής υπηρεσίας του Κρασνοντάρ, Ταμάρα Περεπέλκινα. «Στόχος μας είναι να σώσουμε τις ζωές των παιδιών», συμπλήρωσε, καθώς από την αρχή του έτους επτά γυναίκες έχουν κατηγορηθεί και καταδικασθεί από την δικαιοσύνη γιατί εγκατέλειψαν τα βρέφη τους.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα