Στην «σκέπη» του ΔΝΤ και η Ιταλία…

«Tεχνική βοήθεια» για να εποπτεύει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ιταλία, ζήτησε η Ρώμη από το ΔΝΤ δήλωσε σήμερα από τις Κάννες ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Πρός το παρόν ωστόσο δεν έχει αποδεχθεί και την οικονομική βοήθεια που της προσφέρθηκε. Οπως γράφει ο ιταλικός τύπος η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι δέχθηκε να θέσει υπό επιτήρηση των.....
συνεργατών της κ. Κριστίν Λαγκάρντ το σύνολο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, με έμφαση στο συνταξιοδοτικό και στις εργασιακές σχέσεις. Αυτό που μένει
οπωσδήποτε να ξεκαθαρίσει είναι πώς θα εφαρμοστεί η ουσιαστική αυτή επιτήρηση. «

Απλές συμβουλές», όπως υποστηρίζουν οι συνεργάτες του ιταλού πρωθυπουργού ή «παρεμβάσεις και υποδείξεις ουσίας» για το πώς πρέπει να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις; Πάντως το ΔΝΤ φέρεται να προσέφερε και άμεση χρηματική βοήθεια ύψους 44 δις ευρώ στην Ρώμη, με δυνατότητα να διπλασιαστεί το ποσό μέσα σε ένα χρόνο. Μια «προληπτική παροχή πιστώσεων», όπως χαρακτηρίζεται τεχνικά, σε μια χώρα με ευάλωτη οικονομία.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν έχει αποδεχθεί επίσημα την αρωγή, αλλά ευχαρίστησε την επικεφαλής του ΔΝΤ Κ. Λαγκάρντ για την προσφορά της.

http://www.prionokordela.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα