Στο Μαξίμου μετρούν πόσους από τους 255 βουλευτές αντέχουν να χάσουν

Τι έχει ανάγκη η χώρα την ώρα της κρίσης; Σταθερότητα και ηγεσία που να οδηγεί το καράβι κάπου. Και τι της παρέχουν η κυβέρνηση και το πρώτο σε δύναμη κόμμα του κοινοβουλίου; Αστάθεια, ρευστότητα, ασάφεια στο στόχο και απουσία προοπτικής για την επόμενη ημέρα.

Κοντεύει να συμπληρωθεί μία εβδομάδα που η επικαιρότητα ορίζεται από την απαίτηση της τρόικα να....
μειωθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα (λες και έτσι θα μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα). Και η κυβέρνηση αδυνατεί να αλλάξει ακόμη και την επικοινωνιακή ατζέντα.

Την
ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ είναι χαμένο στη μετάφραση των χρησμών του ΓΑΠ και οι κορυφαίοι ενδιαφέρονται μόνο για την εκλογή τους.

Η χώρα μοιάζει με εγκαταλελειμμένο καράβι, καθώς οι όποιοι κυβερνητικοί σχεδιασμοί προσκρούουν στο πολιτικό δεδομένο που δημιουργεί η άρνηση των βουλευτών να ψηφίσουν νέα μέτρα εις βάρος των πολιτών και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που στηρίζει την κυβέρνηση είναι 255 βουλευτές. Όμως στην κυβέρνηση καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να συσπειρώσουν και τους 255 να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, την συμφωνία για το PSI, τη νέα δανειακή σύμβαση και τα άλλα νομοσχέδια που ετοιμάζουν.

Και τι κάνει ο Παπαδήμος για να μαζέψει τα πράγματα; Συναντά τους πολιτικούς αρχηγούς. Εμπνέει κανένα αυτή η πρωτοβουλία; Δείχνει δυναμισμό; Αλλάζει το κλίμα; Το αντίθετο, επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για ένα πρωθυπουργό κατώτερο των περιστάσεων, που κυβερνά υπό την άδεια των κομμάτων.

Υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζεται από τους 255 βουλευτές. Ήδη άρχισαν να μετρούν αρνήσεις ακόμη και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Και η ΝΔ λέει ότι δεν έχει πειστεί γι’ αυτό το μέτρο.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν πείθει ούτε όσους την ψήφισαν και ανέχεται τις διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό της χωρίς να αγωνίζεται να κερδίσει την εμπιστοσύνη των βουλευτών. Και ακόμα δεν έχει έρθει η συμφωνία για το κούρεμα που θα είναι το επόμενο τεστ. Όμως όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση θα δίνει μάχες στις οποίες θα γράφει μόνο απώλειες…

Οι επικουρικές συντάξεις και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα θα πλήξουν την κυβερνητική ενότητα. Και στο Μαξίμου μετρούν πόσο αντέχουν να πέσουν από το 255 χωρίς να δημιουργηθεί «πολιτικό γεγονός»…

http://www.antinews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα