ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΠΑΡΕΤΗ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

Τα μέλη της αυτοδιοικητικής κίνησης Οικολογία-Αλληλεγγύη χαιρετίζουμε την επικείμενη συμφωνία για την οριστική παραχώρηση του Στρατοπέδου Μπαρέτη στο Δήμο Λαγκαδά από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η οποία ανακοινώθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου (22/03/2011).
Πάγια θέση της παράταξης μας είναι ότι οι χώροι των πρώην στρατοπέδων θα πρέπει να αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες, να αντιμετωπιστούν στο σύνολό τους, και να μην κατακερματιστούν με...
οικοπεδοποίηση. Να μετατραπούν σε χώρους πρασίνου ώστε να αποκατασταθούν τα τοπικά οικοσυστήματα για αναψυχή και περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Το υφιστάμενο κτιριακό απόθεμα πρέπει να διατηρηθεί, να αποκατασταθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί έτσι ώστε να καλύψει νέες χρήσεις που κρίνονται απαραίτητες για τον εκσυγχρονισμό της πόλης, πάντα όμως με σεβασμό στο χαρακτήρα και στην ιστορική αναφορά της αρχικής του χρήσης.
Επειδή μετά την παραχώρηση των στρατοπέδων αρχίζει η συζήτηση για δήθεν «αξιοποίηση» του και ακούγονται πολλές και διάφορες προτάσεις για να μεταφερθούν εντός του στρατοπέδου δημόσιες υπηρεσίες (π.χ. Πυροσβεστική) ή να ανεγερθούν Πανεπιστημιακές σχολές δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην πρόθεση μετατροπής ενός ελεύθερου δημόσιου χώρου σε χώρο έντονης οικοδομικής δραστηριότητας.

Ήμασταν αλληλέγγυοι με τις κινητοποιήσεις και τα διαβήματα της Οικολογικής Ομάδας Λαγκαδά προκειμένου να μην μετατραπεί το πρώην στρατόπεδο Μπαρέτη σε σταθμό μετεπιβίβασης του ΟΑΣΘ.

Είμαστε αλληλέγγυοι με τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των ενεργών πολιτών και της «Οικολογικής Ομάδας Λαγκαδά» για μια ορθολογική αξιοποίηση του στρατοπέδου ως ελεύθερου χώρου πρασίνου, αναψυχής, αθλητισμού, και πολιτισμού για τους δημότες του Λαγκαδά και συνυπογράφουμε το κείμενο των θέσεων τους.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ "ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ -ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ"Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα